Uşak Aşevi İkinci Başkanı Mustafa Salıcı, genç ve çalışabilir durumda bireylere sahip 500 aile için yapılan gıda yardımının, ''aileyi tembelliğe itmemek için kesildiğini'' bildirdi.
 
Salıcı, gazetecilere yaptığı açıklamada, Uşşak Aşevi olarak hayırseverlerin destekleriyle kentte bin aileye gıda yardımı yaptıklarını belirtti.
 
Salıcı, insanlara yardım ederken, hiçbir zaman onları tembelliğe alıştırmak istemediklerine işaret ederek, şunları kaydetti:
 
''Aşevinden yardım alan herkesi tanıyor, onlarla konuşuyoruz. Genç, çalışabilir durumda olanlara iş konusunda destek oluyoruz. Özellikle yardım alan genç ailelerde tembellik başladığını tespit ettik. Çalışmak istemeyen, sadece gıda yardımı alarak hayatta kalmaya çalışanların gıda yardımlarını kestik.
 
Son bir yılda bu şekilde 500 kişinin gıda yardımını kestik. Kentteki en büyük iş adamından, maddi gücü orta derecede olan işçiye kadar herkes bize destek oluyor. Vatandaşın kaliteli yiyecek alması ve insan gibi yaşaması için hiçbir fedakarlıktan kaçınmıyoruz. Fakat yardımlar zaman zaman kötüye kullanılabiliyor. Biz ailelerin kendi ayakları üzerinde durdukları zaman daha iyi durumda olacaklarını düşünüyoruz.'' (haber7)