AK Parti Didim İlçe Başkanı Abdurrahim Öztürk ,AK Parti milletvekili aday adaylarının katıldığı temayül yoklaması sonucunda Didim'den çıkan iki adaydan biri olan Avukat İbrahim Önal"ın 4. sırada yer bularak büyük bir sürprize imza attığını söyledi. Öztürk, Didim"in AK Parti"den bir vekil çıkarması için çalışmalarına devam edeceklerini belirtti.
AK Parti milletvekili aday adaylarının katıldığı temayül yoklaması sonucunda Didim'den çıkan iki adaydan biri olan Avukat İbrahim Önal 4. sırada yer bularak büyük bir sürprize imza attı. Milletvekili temayül yoklamasını değerlendiren AK Parti Didim İlçe Başkanı Abdurrahim Öztürk “Bu sonuç Didim'in başarısıdır ve Didim'in bu sayede önü biraz daha açılmıştır.” dedi.
2002 ve 2007 Genel Seçimleri'nde Aydın'ın batı bölgesinde kalan ilçelerden hiçbir milletvekili adayının seçilebilecek bir yerden listeye giremediğine değinen Öztürk, ortaya çıkan sonuçla bu kez çok daha umutlu olduklarını belirterek açıklamasını şöyle sürdürdü: “Kısaca bahsetmek gerekirse, son birkaç aydır gerek Didim olarak, gerekse Batı bölgesinde yer alan Kuşadası, Söke, Germencik ve Koçarlı olarak 12 Haziran 2011 Genel Seçimleri'nde seçilebilecek bir yerden en az bir aday adayı çıkarmak için görüşmeler yapıyorduk. 2002 ve 2007 seçimlerinde ilk sıralar her zaman Aydın Merkez ve Nazilli'nin odağında olduğu tarımla geçinen Doğu bölgesi ilçelerine verilmişti. Didim olarak gayet iyi özgeçmişlere sahip aday adayları çıkardığımız bu seçimde, genel merkezimizinde turizme yönelik sosyo-ekonomik bir perspektife sahip batı bölgelerini temsilen de bir adayın seçilebilecek bir yerden listeye girmesini ve milletvekili seçilmesini arzu ediyoruz. Bunun için çok iyi çalıştık, gayret gösterdik. 31 aday adayı arasında bizim gibi ilçe teşkilatlarının desteğini alarak gezen bir tek Çine vardı. Biz Didim olarak her iki aday adayımızın da, yani hem Hilmi Yıldırım'ın hem de İbrahim Önal'ın yanında yer aldık. Ziyarete gittikleri her yerde gerek İlçe Başkanı olarak ben, gerek ilçe yönetiminden arkadaşlarımız, gerek Belediye Meclis Üyelerimiz, gerek Kadın Kollarımız, gerekse Gençlik Kollarımızdan arkadaşlarla birlikte gittik. Yanlarında olduk, diğer ilçe yönetimlerinden ve oy kullanacak tüm delegelerden her ikisine de destek ve oy istedik. Bu çalışmamız İbrahim Bey'de mükemmel bir sonuç verdi. Fakat maalesef Hilmi Bey arzu ettiğimiz ve beklediğimiz oyu alamadı. Hepimiz elimizden geleni yaptık, ancak takdir edersiniz ki bu işler nasip meselesi. Bu aşamadan sonra, yapacağımız bazı çalışmalar daha olacak. Milletvekili sıralamasına girecek 7 arkadaşımız bir değişiklik olmazsa 12 Nisan"da yapılacak açıklamayla kamuoyuna duyurulacak. Bizim nihai hedefimiz de, Batı bölgesinde yer alan ilçelerden çıkan tüm aday adayları arasında temayül yoklamasında en çok oyu alan İbrahim Önal'ın seçilebilecek bir yerden listeye girmesidir. Daha önceki iki genel seçimde es geçilen ve daha ziyade turizme endeksli geçim kaynağının olduğu Batı bölgesi ilçelerinden, daha da önemlisi Didim'den bir milletvekili çıkmasıdır. Didim iktidar partisinden çıkacak bir milletvekili ile geleceğine daha sıkı tutunur, bürokrasi çarklarına takılan tüm sorunlarını çok daha hızla çözer, ekonomik ve kültürel anlamda çok daha sağlıklı gelişir. Bu bilinçle ve kararlılıkla yönettiğimiz bu süreç tüm Didim'e de beklediği ivmeyi kazandıracaktır. Didim'in yıllardır harekete geçmesini beklediği tüm dinamikler de bu sayede harekete geçmiş olacaktır.”