AK Parti Aydın Milletvekili Aday Adayları için Pazar günü yapılacak olan temayül yoklamasında oy kullanan delegelere uyarıda bulunuldu.
AK Parti'de aday adaylığı resmi başvuru süresinin dolmasının ardından pazar günü yapılacak temayül yoklamasının, adayların belirlenmesi için çok önemli olduğu vurgulanırken, Pazar günü yapılacak temayül yoklaması öncesi resmi aday adaylığı başvurusunda bulunan kişi sayısının 34 olduğu belirtilirken, resmi adaylık başvurusunda bulunan 5 bayan, 29 erkek aday adayı olduğu belirtildi. Temayül yoklamasında 3 milletvekili"nin yoklamaya katılamayacağı belirtilirken 31 aday adayı"ndan 7 ismin temayül yoklamasında seçilmesi gerektiği vurgulandı.
AK Parti Aydın İl Seçim İşleri Başkanı Gökhan Ökten konuyla ilgili yaptığı açıklamada; “Aydın"da aday adaylığı için müracaat eden 34 kişi mevcut. Bu aday adaylarından 3 tanesi mevcut milletvekillerimizdir. Genel merkezden gelen temayül talimatnamesi gereği mevcut vekillerimiz temayülde oylamaya katılamıyor. Diğer 31 tane aday adayımız Pazar günü yapacağımız Aydın ili milletvekili aday adayı temayülüne katılacaklar. Tercih listesi içersinde isimleri yazılı bulunanlardan il milletvekili sayımız olan 7 kişinin tercihi yapılması suretiyle oylama yapılacak. Oylamada bu sayının 6 veya 8 olma ihtimali yok. Az ya da fazla olan tercihler geçersiz olmak suretiyle ile bir temayül yapacağız. Oylamaya üyeliği devam eden Parti(Genel Merkez) Kurucular kurulu üyeleri(aday adayları olanlar hariç), İl yönetim kurulu başkan ve üyeleri, İl gençlik kolları ve kadın kolları yönetim kurulu başkan ve üyeleri, İl demokrasi hakem kurulu başkan ve üyeleri, İl disiplin kurulu başkan ve üyeleri, İlçe yönetim kurulu başkan ve üyeleri, İlçe gençlik kolları ve kadın kolları yönetim kurulu başkan ve üyeleri, Parti üyesi Büyükşehir, İl ve İlçe belediye başkanları, Parti üyesi İl ve İlçe belediye meclis üyeleri ve il genel meclis üyeleri, Belde yönetim kurulu başkan ve üyeleri, Belde gençlik kolları ve kadın kolları yönetim kurulu başkan ve üyeleri, Parti üyesi Belde belediye başkanı ve meclis üyeleri, Köy ve Mahalle Başkanları/Temsilcileri(Ana Kademe) olmak üzere yaklaşık 3 bin kişi oy kullanacak. Buradaki eskiye göre bir fark önemli bir ayraç daha önce ki temayüllerde sayım genel merkez tarafından yapılıyordu, bu sefer temayülün yapıldığı salonda sayımı ve dökümü yapacağız. Neticesi de aday adayları arkadaşlarımıza da hemen aynı gün açıklayacağız” diye konuştu.