AK Parti, 29 Martta yapılacak olan yerel seçimler için Aydın"da il ve ilçe Belediye Başkan aday adaylarını belirlemek için gerçekleştirdiği temayül yoklaması başladı. Aydın Aymendo Tesisleri"nde başlayan temayül yoklamasına partililer yoğun ilgi gösterdi.
Temayül yoklaması kapsamında Aydın il belediye başkanlığının yanı sıra 16 ilçenin belediye başkan adayı için de oy kullanılıyor. Milletvekillerinin de katıldığı temayül yoklamasında adeta yarışmakta olan aday adaylarının birlik ve beraberlik mesajları verdikelri gördüldü. Aydın Belediye Başkan aday adayları Şevket Kaya, Mustafa Ancın, Yalçın Pekgüzel, Fuat Fikret Aktaş ve Rıdvan Eşin temayül yoklamasında basın mensuplarına birliktelik resmi verdiler.
Sabah saat 10.00'da başlayan yoklamada, ilk olarak il yönetimi, ardından kadın kolları, gençlik kolları, merkez ilçe yönetiminin ve kurucular kurulu merkez ilçe için oy kullanırken, saat 11.00'den itibaren de yarım saat ara ile İncirliova, Koçarlı, Germencik, Yenipazar, Sultanhisar, Karpuzlu, Çine, Bozdoğan, Nazilli, Didim, Söke, Kuşadası, Kuyucak, Karacasu, Buharkent ve Köşk için oy kullanımına başlandı.
Merkez ilçe'deki 5 aday adayının yanı sıra, ilçelerdeki aday adayları, tesislerin girişinde gelen delegeleri karşılarken, bazı aday adaylarının delegelere çiçek verdiği görüldü. Öte yandan, Merkez İlçe'nin oy pusulalarında, mevcut beş aday adayının yanı sıra 6. sıranın başka bir isim yazılması için boş bırakıldığı görüldü. AK Parti Merkez İlçe Başkanı Hakkı Aslan, delegelerin mevcut aday adaylarından istedikleri üç ismi işaretleyeceklerini belirterek, bu aday adaylarının beğenmeyenler için oy pusulalarının son sırasına boş bir şık koyduklarını, isteyen delegenin buraya farklı bir isim yazabileceğini de belirtti.

TEMAYÜL NOTLARI:

* Aymendo girişine aday adaylarının dijital giydirme araçlarının konması dikkat çekti.

* Tüm aday adayları, oylamaya gelen partililere reklam materyallerinden verdi.

* Kapı girişinde partilileri karşılayan aday adaylarının birbirlerine olan yakınlıkları da gözden kaçmadı.

* Mimar Mustafa Ancın, sadece broşür dağıtmakla kalmadı partililere özel karanfil de verdi.

* Oylamaya Başbakan Erdoğan'ın Müsteşarı Ömer Dinçer de katıldı. Temayül sonrasında Aymendo'da Muğla Milletvekili Mehmet Nil Hıdır, Kütahya Milletvekili Hasan Fehmi Kınay da vardı.