AYDINPOST HABER-Pazar günü yapılan AK Parti Milletvekili aday adaylarına yönelik temayül sonuçlarının yankıları sürüyor.
12 Haziran'daki milletvekili seçimleri öncesinde sıralamaya girmesi muhtemel isimlerinin tespitinin yapılmasıyla birlikte partililer arasında da yoklama kritikleri göze çarpıyor.
31 aday adayının yarıştığı temayül yoklamada ilk 7'ye giren isimlere bakıldığında, teşkilatın yeni yüzlere önem verdiğini görmek de mümkün.
Akşam saat 21.00'e doğru açıklanan sonuçlara göre temayül yoklamada birinci olan Cengiz Altıntaş, yaptığı değerlendirmede "Destek veren ya da vermeyen tüm teşkilat üyelerimize teşekkür ediyorum. Asıl iş bundan sonra başlamaktadır. Çıktığımız bu yolda Allah'ın izniyle inşallah başarılı oluruz" diye konuştu.
2002'den bu yana Adalet ve Kalkınma Partisi'nde görev alan Cengiz Altıntaş, referandum sürecinde de partinin seçim işlerinden sorumlu başkan yardımcılığı görevini yürütüyordu.
Temayül sonuçlarına göre bir bakıma 'teşkilatın kendi adayını desteklediği'ni söylemekte fayda var. Çünkü 2. sıradaki Gültekin Kılıç iş dünyasından, 3. sıradaki Mustafa Savaş ise Halkbankası Genel Müdürlüğü'nden istifa ederek adaylık müracaatında bulundu.

6 aydır aralıksız çalıştı
Milletvekilliği konusunda teşkilatlardan yoğun destek gördüğünü söyleyen Cengiz Altıntaş'ın yaklaşık 6 aydır kurduğu bir çekirdek kadroyla çalışmalar yürüttüğü de ortaya çıktı.
Teşkilatın sorunlarının çözümünde de etkin rol üstlendiği konuşulan Altıntaş, temayül yoklaması öncesinde de 'Siyasetin Temiz Yüzü' sloganıyla partililerine seslendi.

Önemli projeleri var
Resmi adaylık süreci başlamadan teşkilatlarını ziyaretlerini tamamlayan, partilileriyle yakın diyaloğunu kesmediği öğrenilen Cengiz Altıntaş'ın seçilmesi durumunda Aydın'a kazandırmayı planladığı önemli projeleri de göze çarpıyor.
Eğitim, sanayi, turizm konularında önemli çalışmaların altına imza atacaklarına inandığını söyleyen Altıntaş, "Partililere engel olan değil, çözüm üreten bir felsefeye sahip olduğumu herkes görecek. Mühim olan kente güzel hizmetlerin gelmesine ön ayak olmaktır. Ben de Aydın'a hizmet etmek, Aydınlılara güzel eserler kazandırmak istiyorum. Siyasetçiye olan güveni daha da yukarılara tırmandırmak için mesai harcayacağız" diye konuştu.

Sonuçların açıklanmasının ardından ekibinde büyük sevinç yaşanan Cengiz Altıntaş, basın mensuplarına açıklama yapmadan önce de ilk olarak eşinin tebriğini kabul etti.
Kendisi gibi öğretmen olan eşini ve çocuklarını yanına alan Cengiz Altıntaş'ın sevinci de objektiflere böyle yansıdı.