ABD Başkanı Barack Obama'nın Türkiye temasları başlıyor. Ziyaretin Ankara ayağında siyasi, İstanbul ayağında turistik temaslar var. Obama, şu sıralarda Anıtkabir'e gidiyor.

ABD Başkanı Barack Obama, ziyaretinin ilk durağı olan Ankara'daki temaslarına sabah Anıtkabir'i ziyaret ederek başlayacak. Ziyaretin Ankara ayağında siyasi, İstanbul ayağında turistik temaslar var. Obama, şu sıralarda Anıtkabir'e gidiyor.

ÖNCE KÖŞK'E SONRA MECLİS'E

Anıtkabir ziyaretinin ardından Çankaya Köşkü'nde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından resmi törenle karşılanacak olan Obama, görüşmelerin ardından Cumhurbaşkanı Gül ile birlikte ortak basın toplantısı düzenleyecek.

MECLİS'TEKİ PROGRAM

Temasları çerçevesinde TBMM'yi de ziyaret edecek olan Obama, TBMM Başkanı Köksal Toptan ve TBMM'de grubu bulunan siyasi partilerin liderleriyle görüşerek, TBMM Genel Kurulu'na hitap edecek.

Türkiye'ye ziyaretinin 1,5 saatini Mecliste geçirecek olan Obama, Köksal Toptan ile 15 dakika baş başa görüşecek. Görüşmelerde Toptan, bulunmayacak.

Obama, Toptan'ın makam odasında ayrıca sırasıyla CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve DTP Genel Başkanı Ahmet Türk ile görüş alışverişinde bulunacak.

TBMM Genel Kurulu, saat 15.00'te, TBMM Başkanvekili Eyyüp Cenap Gülpınar başkanlığında özel gündemle toplanacak.

Obama, parti liderleriyle başbaşa yapacağı görüşmenin ardından, Genel Kurul'a geçerek 45 dakika olarak planlanan konuşmasını yapacak

Cumhurbaşkanı Gül'ün de ABD Başkanı Obama'yı dinlemek üzere, TBMM'ye gelmesi bekleniyor.

Obama'nın konuşmasını 165 yabancı basın mensubu ile TBMM'de görev yapan 200'e yakın Türk basın mensubu, basın locasından izleyecek. Obama'nın TBMM ziyareti nedeniyle Meclise ziyaretçi alınmayacak.

Barack Obama, daha sonra Başbakanlık binasına geçerek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile bir araya gelecek. Obama ve Erdoğan'ın da görüşmelerinin ardından basına hitap etmeleri öngörülüyor.

İSTANBUL'DAKİ TEMASLARI

ABD Başkanı Obama ve Başbakan Erdoğan'ın akşam saatlerinde birlikte İstanbul'a geçmesi bekleniyor.

ABD Başkanı, Medeniyetler İttifakı Forumu"nun Dolmabahçe Sarayı"ndaki yemeğine katılacak.

Barack Obama, Türkiye ziyaretinin ikinci gününde, Ayasofya ve Sultanahmet Cami'ni ziyaret edecek.

GENÇLERLE BULUŞMA

Obama, İslam Eserleri Müzesi'nde öğrencilerle bir araya geldikten sonra öğle saatlerinde Türkiye"den ayrılacak.

Haber 7