Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği(TEMAD) Nazilli Şubesi tanışma ziyaretlerini sürdürüyor. Nazilli"de ikamet eden 100 dernek üyesinin bir araya gelerek kurdukları derneğin, 1994 yılından bu yana faaliyetleri olmadığı için kendilerini tanıtamadıkları belirtildi. Nazilli Şehit Aileleri Derneği ile Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz"ı ziyarete eden dernek üyeleri, yaptıkları ziyaretlerde derneklerinin faaliyetleri hakkında bilgiler vererek tanıtımlarını sürdürüyor.
TEMAD Nazilli Şube Başkanı İbrahim Yağtu, bundan sonra aktif hale geçerek kendilerini tanıtacaklarını bu nedenle ziyaretleri gerçekleştirdiklerini ifade etti. Türkiye genelinde faaliyet gösteren derneklerinin 1987 yılında Ankara"da kurulduğunu kaydeden Yağtu, “Nazilli"deki şubemiz ise 1992 yılında kurulmuş. Ancak 2003 yılında derneğimiz kiraladığımız bir işyerinde faaliyetlerine başlayabildi. Büyük zorluklar altında bir araya getirebildiğimiz meslektaşlarımızın topluma olan adaptasyonlarında da yine zorluklar içerisindeler. Yaklaşık 30 yıl yaptığımız zorlu ve hayati tehlikelerle dolu görevimizin ardından emekli olup resmi kıyafetten sıyrılınca kendimizi bir boşlukta hissediyoruz. Toplumdan uzak geçen uzun yılların ardından ortama ayak uydurmada çok zorlanıyoruz. Ülkemiz için ölümü göze alarak en zor yerlerde geçirdiğimiz zor yılların ardından emeklilikte yakalandığımız bu boşluğu atmak için de büyük gayret sarf ediyoruz. Emekliliğimizde de bir şeyler yapmak istiyoruz. Ancak kurduğumuz bu sivil toplum örgütü olarak yaşadığımız ilgisizlik bizleri çok üzüyor. Yaşamış olduğumuz maddi krizler nedeniyle elimiz kolumuz bağlı halde zaten zor topladığımız aidatlarla kira, elektrik ve suyumuzu zor ödüyoruz. 1992 yılında emekli olduğumda maaşımızın yüzde 72"si elimize geçerken bugün ancak yüzde 42-48 civarı elimize geçiyor. Zaten zor bir araya gelen üyelerimiz maddi sıkıntılar nedeniyle de sıkıntı içerisinde. Devletimizden sivil toplum örgütlerine destek bekliyoruz” dedi.
Son günlerde yaşanan terör olaylarına da değinen Yağtu; “Terörden en fazla zarar gören bizleriz. Bu zarar hem ailelerimizi hem de bizlerin yaşamını olumsuz bir şekilde etkiliyor. Elimizden geldiğince kendi çapımızda bir şeyler yapmaya gayret ediyoruz. Bu konuda da zaman zaman destek almamız gerekiyor. Çalışmalarımız sırasında bir sivil toplum örgütü olarak değer görmek ve kendimizi hissettirmek istiyoruz” diye konuştu.
Nazili Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz da, ziyaretlerinden dolayı TEMAD Nazilli Şube Başkanı Yağtu"ya ve dernek üyelerine çok teşekkür ederek “Sizleri sadece çalışırken değil emekli olduktan sonra da aramızda görmek hepimizi çok mutlu ediyor. Devleti, vatanı, milleti için çalışan herkese kapımız açıktır. Sizlerle daha farklı bir platformda çalışmak yine bizi mutlu edecektir. Sizlere destek vermek hepimizin görevidir. Çalışmalarınızda başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.