AYDINPOST HABER SERVİSİ/ MANOLYA TÜTÜNCÜOĞLU- Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği’nde konuşan Türkiye Astsubaylar Genel Başkanı Ahmet Keser, emekli astsubayların sorunlarına ilişkin açıklamalar yaptı.

Türkiye Astsubaylar Genel Başkanı Ahmet Keser, ”Sivil Toplum Kuruluşları (STK), temelde gönüllülük esasına göre kurulur ve işlemleri yürütülür. Toplum kendisini siyaset nezdinde temsil edilmesini istiyorsa STK’ya üye olur. Aslında STK, Türk Silahlı Kuvvetlerin (TSK)’nin uzantısı olsun diye kurulmuştur. Ama adı STK ise, TSK olmaz. Eğer asker mantığıyla sivilleşmeye çalışırsak olmaz. Ya oradaki görevimizi burada bırakacağız, yeni alanımıza geçiş yapacağız ya da bu mantıkla üniformasız sivil askerler olacağız. Senelerce bize ‘Askerlik bir yaşam türüdür meslek değildir’ dendi. Biz de çok sorgulamadan evet askerlik bir yaşam tarzıdır dedik. Oysa dayatılan bu yaklaşımları doğru bulmuyoruz. Askerlik bir yaşam tarzı değil, meslektir” dedi.

“TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİNDE KAST SİSTEMİ VAR”

Ahmet Keser, ”Emekli olurken aldığımız maaş yarı yarıya düşüyor. Bu bir sorundur. Yaşam kalitem aşağı düşüyor. Bu yarı yarıya düşen maaşın %80’e çıkması lazım. Sizin sorununuz TSK’deyken aldığınız tazminatların emekli olurken emeklilik maaşlarınıza yansıtılmaması. O halde yöntem bu tazminatları talep etmek olmalı. Bu konudaki muhataplarımızdan birisi Genel Kurmay Başkanlığı. Genel Kurmay Başkanlığı, bizim sorun olarak gördüğümüz  şeyleri sorun olarak kabul etmiyor. Biz hak talebinde bulunuyoruz,  istiyoruz  Genelkurmay Başkanlığı  bu hakkı  vermeyi taviz vermek olarak görüyor. İşte burada bir mantalite sorunu var. Genel Kurmay’daki zihniyetin değişmesi lazım” şeklinde konuştu. 

temad-genel-baskani-aydin’da-konustu.JPG