Bazı mahalle sakinlerine göre bu bir 'iyilik faaliyeti' çünkü 'gençler evlerden çaldıkları ayakkabıları tellere atıyor, ihtiyacı olan da oradan alıyor.!' Avrupa'da ise bu görüntü  ‘Shoefiti’ olarak biliniyor, yani 'çetelerin hâkimiyetinde olan ve uyuşturucu satılan bölgeler...'

İstanbul’un Esenyurt Pınar Mahallesi, gençlerin elektrik tellerine astığı ayakkabılarla gündeme geldi. Mahalle sakinlerini kimisi ‘gençlerin eğlencesi’ derken kimisi de bir mesaj verildiği kanaatinde.

Gazete Habertürk’ten Leyla Ünal’ın haberine göre Pınar Mahallesi’nde neredeyse bir gelenek haline geldiği belirtilen olayı bazı bölge sakinleri ‘İyilik faaliyeti’ olarak da açıklıyor: “Gençler evlerden çaldıkları ayakkabıları tellere atıyor. İhtiyacı olan da oradan alıyor.”

34 bin kişinin yaşadığı mahallede ayakkabıların tellere asılı olduğu yer, 1268. ve 1269. sokaklar.

Mahalle sakinlerinin çoğu, ayakkabıların eğlence amacıyla çocuklar tarafından asıldığı görüşünde. Kimileri ise buna anlam veremediğini söylüyor. Ancak ayakkabıları kimin astığını kimse görmemiş. Elektrik tellerine ayakkabı asmanın bazı Avrupa ülkelerinde ‘Sokak çetelerini desteklemek, uyuşturucu satı- lan bir bölgeyi işaretlemek” anlamına geldiğini hatırlattığımız mahalle sakinlerinin ortak kaygısı ise bölgedeki boş binayı masken tutan madde bağımlılarının bu işi yapıyor olabileceği.

BELEDİYE EKİPLERİ TOPLADI

“Mahalleli şikâyetçi olunca belediyeye haber verdik, ayakkabıları topladı” diyen Muhtar Cemal Taşçı, boş bina için de resmi makamlara başvurduğunu, haber beklediğini söyledi. Esnaf Metin Alp “Bir sabah telin üstünde bir çift ayakkabı gördüm, garip geldi. Çocukların eğlence olsun diye yaptığını düşündüm. Ama ayakkabının çift olması pek masum bir hareket gibi gelmedi bana. Sanki bir mesaj verilmeye çalışıyordu” dedi.

Mahalle sakini Hacı Avşar da “Asıl mesele mahalledeki boş bina. O binada her saat, her yaş grubundan madde bağımlısı görmek mümkün. Uyuşturucu kullanmaya geliyorlar. Ayakta duracak halleri kalmadığı için zombiye benziyorlar. Ayakkabıları onlar atı- yordur” diye konuştu. Mehmet Özgür ise ayakkabıları çocukların asıyor olabileceğini ancak ‘İhtiyaç sahipleri alıyor’ söylentisinin doğru olmadığını vurguladı.