Kimi telif ücretlerini komik buldu, kimi bir an önce telif yasasının değişmesini istedi. Sadece Işın Karaca, "Buna da şükür" dedi. Son dönemde Ajda Pekkan ile MÜYOBİR (Müzik Yorumcuları meslek Birliği) Başkanı Ahmet Koç arasında yaşanan telif polemiği giderek ilginç bir hal alıyor. Koç, Ajda Pekkan için "Ona her ay bin 300 TL telif ödeniyor. Hiç telif almadığını söylemesi ayıp" dedi. Pekkan ise şöyle bir savunmaya geçti: "Meslek Birliği Başkanı hesaplatmış ve 2004 yılından bu yana 112 bin TL ödeme yapıldığını söylemiş. 7 yılda aldığım telife bakılırsa sağ olsun ayda bin 300 TL vermişler. Eğer benim şarkılarımın bana düşen telifi buysa diğer sanatçı arkadaşlarımın vay haline." 
 
Biz de müzikle uğraşan sanatçılara telif konusunda haklarını alıp alamadıklarını sorduk. İşte yaptıkları yorumlar...
 
DAHA AZ ALIYORUM
 
Selami Şahin: Şarkılarımı Türkiye'de söylemeyen kalmadı. Yaptığım yüzlerce beste, söylediğim yüzlerce şarkı olmasına rağmen aldığım para Ajda Pekkan'ın bile altında. Bu kadar çok kuruluşun sanatçılar adına telif parası toparlamasını doğru bulmuyorum. Devlet bunu tekelleştirip kendisi yönetmelidir. İşte o zaman sanatçılar haklarını doğru bir şekilde alabilir.
 
BEDEL YETERLİ DEĞİL
 
Tarkan: Ben Ajda Pekkan'a göre daha iyi telif alıyorum. Çünkü yazdığım söz ve yaptığım besteler için MSG'den, yorumculuğumla MÜYOBİR'den, şirketim olduğu için de MÜYAP'tan ücret alıyorum. Bu alınan bedel yeterli midir burada onu tartışmak lazım. Ancak benim ödemelerde bir sorunum yok. Ödemeler 6 ayda bir belli aralarla yapılıyor.   
 
MAĞDURUM
 
Kayahan: Benim yıllardır seslendirilen çok sayıda eserim var. Ancak ne yazık ki bu konuda mağdurum. Hiçbir zaman hakkımı alamadım. Çok komik bedeller ödeniyor. Bu ülkede telif hakları gerçek sahibini bulmuyor. Hakkaniyet çerçevesinde dağıtılmıyor.
 
TEK ŞARKIYLA VİLLA
 
Mustafa Sandal: Türkiye'ye bakarsak yasalara göre hakkımızı alıyoruz. Ancak Avrupa'ya bakarsak çok az alıyoruz. Benim kayıtlı 250'ye yakın şarkım var. Hepsinin parası ödeniyor. Ama Avrupa'da tek bir hit şarkının telifiyle villalar alınabiliyor.
 
DAHA İYİ OLACAK
 
Işın Karaca: Telifleri toplayan şirketlerin adil dağıtım yapmadığı söyleniyor. Ben kendi durumumdan memnunum. Bir sıkıntımız yok. Çünkü zaten yeni yeni oturan bir kavram bu. Önümüzdeki yıllarda daha iyi olacak muhakkak. Buna da şükür.
 
bugün