Bu karede bazı inançların propagandasının yapılmaya çalışıldığını iddia eden Çelik, aileleri çocuklarını bunlara karşı korumaları konusunda uyardı.

Özel Erkul Bahar İlk Öğretim Okulu, veliler için düzenlediği 'çocuğum için öğreniyorum' etkinliklerine Uzman Psikolog Ferhat Çelik tarafından verilen seminerle devam etti. Mehtap TV'deki 'Küçük Adımlar' programını hazırlayan ve sunan Psikodrama Terapisti Ferhat Çelik, seminerinde, filmlerde uygulanan 'subliminal mesajlar'a dikkat çekti.

Filmlerin ve bilgisayar oyunlarının çoğunda 25 kare tekniğinin kullanıldığını ifade eden Çelik, bazı mesajları gözün ekranda göremediğini, ancak beynin gördüğünü dile getirdi. Çelik, "Bu yolla, seyirciye bir ürünü tanıtabilir, bir alışkanlığı teşvik edebilir ya da bir inanç biçiminin propagandasını yapabilirsiniz." dedi.

Okul Müdürü Sinan Aydın, program sonrasında velilerden çok olumlu geri dönüşümler alındığını belirtti. Aydın şöyle konuştu: "Çocuklarımızın öğrenmelerini ve olumlu davranış kazanmalarını zorlaştıran her problemi iyi tanımak ve önlem almak zorundayız. Velilerimizin bu konu hakkında bilgi sahibi olmaları gerektiğini düşündük. Gösterdikleri ilgi nedeniyle velilerimize teşekkür ederim. Lütfen 25. Kare hakkında bir araştırma yapın. Çocuğunuz için öğrenin."