7 ay önce istifa eden emekli korgeneral Yalçın"ın görevdeyken spiker Ebru Gül ile yaptığı özel konuşmalar, mesnetsiz haberleri birçok kez yalanlanan bir internet sitesinde yayınlandı

23 Nisan Ulusal Egemenlik Bayramı"nda kara çarşaflı öğrencilerin geçit törenine katılmasına tepki göstermesiyle gündeme gelen Kocaeli Muhabere Hizmet Destek Eğitim Komutanı Korgeneral Metin Yavuz Yalçın, 3 Ocak 2008"te sürpriz bir karar alarak görevinden ayrılmış ve emekliliğini istemişti. O dönem Yalçın"ın yasak aşk nedeniyle görevinden ayrıldığı iddiaları ortaya atılmış, ancak kendisi ailevi nedenlerden dolayı istifa ettiğini söylemişti.

Şantaj iddiası da var

İstifasından 7 ay sonra Yalçın"ın telefon konuşmaları kişi ve kurumları yıpratmaya yönelik, kaynağı belirsiz haberler yapan "Taraf Gazetesi Blog" adlı internet sitesinde yayınlanmaya başladı. Site ayrıca yasak aşk yaşadığı iddia edilen 30 yaşındaki spiker Ebru Gül ile bir otele girerken gizlice çekilen fotoğraflarına da yer verdi. Haberdeki iddialara göre bu ilişki Yalçın Paşa"nın rakibi olan diğer bir korgeneralin kulağına ulaştı. Bu korgeneral Yalçın"ın ilişkisini ortaya çıkarmak için devletin resmi istihbarat kuruşlarını da devreye sokarak Yalçın ve sevgilisini takibe aldırdı. Resim ve ses kayıtları eline ulaştığında Yalçın Paşa"ya bir aracı vasıtasıyla mesaj gönderen korgeneral, Yalçın paşaya emekli olmaması durumunda bu kayıtları medyaya dağıtacağı tehdidinde bulundu. Bu durumda eli kolu bağlanan Yalçın Paşa korgeneral rütbesindeyken emekliliğe ayrıldı. Ancak VATAN"a konuşan spiker Gül tüm iddiaları yalanladı ve Yalçın"la asla bir aşk ilişkisi yaşamadığını söyledi.

Taraf"ın kopya sitesi

"Taraf Gazetesi Blog" adıyla yayın yapan siteyle ilgili Taraf Gazetesi de bir açıklama yayınladı ve “Haberin kaynağı olarak "Taraf gazetesi blog" ibaresi geçiyor. Taraf gazetesinin kuruluşundan sonra açılan ve bazı iddiaları haberleştirerek kendinden sözettiren bu sitenin, Taraf gazetesiyle hiçbir ilişkisi yoktur. Birkaç ay önce bir manşet haberimizde de belirttiğimiz gibi, bu site, Taraf"ın bazı haberlerini aynen alarak veya sansasyonel haberler yaparak gündem olmayı hedeflemektedir ve isminden dolayı kamuoyunu yanıltma tehlikesi içermektedir” dendi. (Vatan)