Televizyon Yıldızı Seda Sayan, şu sıralar ev kadınlardan bir pazarlama ordusu tertiplemekle meşgul. Geçen temmuzda 1,3 milyon lira yatırım yaparak kurduğu "Seda Sayan Marketing" isimli şirketle beş yılda 150 bin ev kadınından oluşan Amway, Avon benzeri bir ağ kurmanın planlarını yapıyor. Medicat tarafından "ülkenin sözüne en güvenilir ünlü şahsiyeti" sıralamasında ilk sırada gösterildiğini de hatırlayın.

Rivayete göre bir sigorta şirketinin ürününü televizyon programında önermesiyle sigorta şirketinin santrali kilitlenmiş... Bu güç ile Seda Sayan ve ev kadını ordusu, "SDSYN Kristal" markası altında kozmetikten mücevherata, mutfak malzemelerinden sigorta poliçesine kadar yüzlerce ürünlük bir katalogun satışını yapacak. Ancak asıl ilginci, "Türkiye'nin Oprah Winfrey'liğine" oynayan Seda Sayan'ın, telekom işine girecek olması.

"SedaTel" ve "Seda Mobil" isimli iki markanın ön çalışmalarını tamamladıklarını anlatıyor şirketin ortağı ve aynı zamanda CEO'su Erdal Altınay. "Seda Mobil", MVNO (Mobile Virtual Network Operator) adı verilen 'sanal mobil operatörlük' hizmeti sunacak. Basit anlamda Mustafa Sandallı reklamlarından hatırlayacağınız KVK'nın Atel'i gibi çalışacak ve GSM operatörlerinden toplu dakika satın alıp kontör olarak satacak. Galatasaray, Fenerbahçe, Trabzonspor, Boyner Büyük Mağazacılık gibi son kullanıcıya yakın kurumların ilgilendiği sanal mobil operatörlük, henüz yasal altyapısı hazır olmayan bir iş.

Diğer taraftan "SedaTel" operasyonuna hemen başlayabilirler. 2004'de alternatif telekom operatörü lisansı alan ancak düşük profil ilerlemeyi tercih eden GİSAD Telekom'un altyapısı üzerinden SedaTel'i hayata geçirme planları var. Şirket, Seda Sayan'ın "Orkide Hareketi (ev kadınları ordusuna verilen isim)" mahallelerindeki ev kadınlarına yüzde 27'lere varan indirimlerle ev telefonu hatlarını SedaTel'e geçirmelerini önerecek. Yani Türk Telekom'dan aldığınız ev telefonu faturanızı, SedaTel'den alın!" diyecek.