Teknoloji çok güzel fakat sizin hayatınıza etkilerinin farkında mısınız? Aşağıdakilerin çoğunluğu sizi anlatıyorsa biraz ara verin. Yoksa ilişkiniz istemediğiniz boyutlara taşınabilir.

Telefonunuzla sevgilinizden daha mı çok zaman geçiriyorsunuz? 

1.Sevgilinizle konuşurken Twitter'a sürekli bakıyor musunuz? Birlikte romantik bir yemeğe gittiğinizde anın tadını çıkarmak yerine, Instagram'a fotoğraf mı yüklüyorsunuz? Bir tweet attığınız zaman gelen cevapları anında görmek istiyor musunuz? Her 5 kişiden birinin cinsel ilişki sırasında bile telefonlarını kontrol ettiğini duymak sizi şaşırtır mı? Eğer bunları yapıyorsanız, vazgeçin…

2.Bu cümleleri sık sık kuruyor musunuz? Sabah sana 8.30'da mesaj attım bana cevap vermedin. Ama arada girip kontrol ediyorum, online görünüyorsun. Hatta Neden bana cevap vermedin? Yoksa beni sevmiyor musun? Hayatında başka birisi mi var? 

3.Birçoğumuzsa selülit var ve onla yaşamayı öğrendik. Fakat iyi ki Instagram var. Filtreleri öyle şahane ki bizi kusursuz gösterebiliyor. Rahat rahat bikinili poz veriyoruz. Olaya bir de sevgiliniz açısından bakın. Karşısında az da olsa selülitli bir kadın, Instagram'ında ise sıfır selülit biri. Yorum size kalmış… 

4.Akşam birlikte yemeğe çıkacaksınız. Bunun için telefonla konuşmak yerine bütün gün mesajlaşıyorsunuz. Sonra internetten tüm restoranlara bakıp karar verme mücadelesine giriyorsunuz. Peki. Ama akşam oldu.Hani rezervasyon? 

5.Sevgililer Günü'nde, Anneler Günün'nde, doğum günlerinde herkes aldığı hediyeleri aşk mesajlarıyla birlikte Facebook'ta paylaşıyor. Eğer size bir hediye gelmediyse baktıkça sinir oluyorsunuz. Hatta sevgilinize onları örnek gösteriyorsunuz. Hadi artık biraz uzaklaşın sosyal medyadan. Arkadaş listenizdeki 700 kişiden 700'ü de hediye mi aldı? Hem biraz sabredin. Belki akşam size de harika bir hediye gelecek. 

6.Hayatınızın erkeğiyle karşılaştınız. Sizi ne zaman arayacağı ya da onu bir daha ne zaman göreceğini düşünmek yerine aklınızdan bunlar mı geçiyor? Facebook'tan arkadaşlık isteği göndereyim mi? Twitter ve Instagram'dan takibe alsam mı? Google + çevreme eklesem mi eklemesem mi? Acaba hesaplarında kullandığı isim nedir? Peki sizce bunlar mı daha önemli yoksa sizi araması mı?

7.Hoşlandığınız kişinin profiline sıkça girip fotoğraflarını beğenmekten ya da tweet'lerini favorilere eklemekten korkuyorsanız, bırakın artık telefonu. Bu eski sevgiliniz için de geçerli olabilir. Tanımadığınız bir kızla çekilmiş fotoğrafını görüyor, etiketlediği kızı araştırıyor musunuz?