AK Parti'nin etkili isimlerinin başında gelen Bülent Arınç, Başbakan Yardımcısı oldu, sürpriz bir isimden telefon geldi.

AK Parti Manisa Milletvekili Bülent Arınç, bakan olduğu haberini açılışını yaptığı Manisa'daki Aktif Eğitimciler Derneği'nde televizyonun karşısında öğrendi. Arınç'ı ilk kutlayan isim Cumhurbaşkanı Abdullah Gül oldu. Gül ile Arıç bir süre telefonla görüştü.

AK Parti Manisa Milletvekili Bülent Arınç, memleketi Manisa'da Aktif Eğitimciler Derneği'nin açılış törenine katıldı. Akşam saatlerindeki açılış sonrası Arınç, haberleri izlemek için dernekte bulunan televizyonun karşısına geçti. Samanyolu Televizyonu anahaber bülteninden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'nın kabinede yaptığı değişiklikleri izleyen Arınç, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı olarak isminin açıklamasıyla salondan alkışlar yükseldi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Bülent Arınç'ı telefonla arayarak yeni görevinde başarılar diledi. Gül-Arınç konuşmasının ardından salondaki katılımcılar da alkışlarla Arınç'ın yeni görevini kutladı.

CİHAN