Küçükçekmece'de kavgalı oldukları arkadaşları Fırat İnan'ı bıçaklayarak öldürdükten sonra Sinop'un Ayancık köyüne götürüp gömen Şenol Demir ve arkadaşı Tolga Yılmaz ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme cinayet günü 18 yaşından küçük olan Tolga Yılmaz'ın cezasını 24 yıla indirdi. Ayrıca Şenol Demir'in kardeşleri Erol Demir, Ramazan Demir, Birol Demir ve arkadaşları Serkan Kurtoğlu da suç delillerini gizlemek suçundan 3'er yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Lise öğrencisi Fırat İnan'ı kavgalı olduğu mahallede arkadaşları Şenol Demir ve Tolga Yılmaz öldürmeye karar verdi. İkili Fırat İnan'ı oturdukları mahalledeki boş bir eve götürerek bıçaklamayı planladı. 21 Aralık 2008 günüde, oto teybi satın alacaklarını söyleyerek Fırat İnan'dan yardım istediler. İnan'ı otomobille planın uygulanacağı eve getirdiler. İki arkadaş bir anda Fırat İnan'a bıçaklarla saldırdı. Fırat İnan aldığı 20'den fazla bıçak yarası nedeniyle hayatını kaybetti. Ancak panikleyen Tolga Yılmaz bıçakla Şenol Demir'i de elinden yaraladı. Şenol Demir cinayetin ardından hasteneye giderek tedavi oldu.

KARDEŞ DAYANIŞMASI
Demir, hastanede ziyaretine gelen kardeşi Erol Demir'e olanları anlattı. Erol Demir cinayette kullanılan bıçakları yakarak üzerlerindeki izleri yok etti. Ayrıca diğer kardeşleri Ramazan, Birol Demir ve Serkan Kurtoğlu ile birlikte olay yerine gidip, Fırat İnan'ın cesedini battaniye sardıktan sonra bir otomobille Sinop'a bağlı Ayancık İlçesi'nin Akören Köyü'ne götürdüler. Burada gömdüler. İnan Ailesi, birkaç gün sonra polise oğullarının kayıp olduğunu bildirdi. Ancak 6 ay boyunca Fırat'ın izi bulunamadı. Aile bir TV programına katıldı. Birkaç gün sonra canlı yayını arayan Şenol Demir, olay günü Fırat İnan ve "Kerem" adlı arkadaşlarıyla yarım saat otomobille dolaştıklarını, bir süre sonra "Kerem''in ayrıldığını, daha sonra Fırat'ın da otomobilden indiğini ve kendisini bir daha hiç görmediğini anlattı. Programın yakın takipçileri arasında cinayet masasında görevli polisler de vardı. Şenol Demir kendisini bir anda soruşturmanın bir numaralı şüphelisi konumuna getirdi. Demir'in telefonları takibe alındı. Şenol Demir yakınlarıyla ve suç ortağıyla yaptığı görüşmelerde cesetten bahsedince gözaltına alındı. İtiraf da anında geldi. Fırat İnan'ı öldürdüklerini, cesedi Sinop'ta gömdüklerini söyledi. Fırat İnan'ın cesedi 11 Haziran 2009'da gömüldüğü yerden çıkartıldı. Bakırköy 6. Ağır Ceza Mahkemesi davayı önceki gün karara bağladı. Şenol Demir ve Tolga Yılmaz ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme cinayet günü 18 yaşından küçük olan Tolga Yılmaz'ın cezasını 24 yıla indirdi. Ayrıca Şenol Demir'in kardeşleri Erol Demir, Ramazan Demir, Birol Demir ve arkadaşları Serkan Kurtoğlu da suç delillerini gizlemek suçundan 3'er yıl hapis cezasına çarptırıldı.