6 katlı Tedaş binası olarak bilinen enkazın altından eşi ve çocuklarıyla 3 gün boyunca telefonla konuşan Kahraman Tekin, bu sabah ailesinin cansız bedenleri enkazdan çıkartılınca yıkıldı.
 
Üzücü bir haber de bu sabah saatlerinde Erciş’te, Kışla yolu caddesi üzerinde bulunan ve Tedaş binası olarak bilinen enkazdan geldi. İki kardeşin birlikte oturduğu Kahraman ailesinden 4 kişinin cansız bedenleri, bu sabah saatlerinde enkaz altından çıkartıldı. Deprem öncesi yeğeni Fuat Kahraman’la birlikte çarşıya çıkarak alışveriş yapan 44 yaşındaki Tekin Kahraman eşi Nurdan’ı telefonla arayarak bir şeylere ihtiyaçlarının olup olmadığını sormuş. Telefonu kapatır kapatmaz depremin başlaması üzerine, süratle evine dönen baba Tekin Kahraman gördüğü manzara karşısında şok yaşamış. 6 katlı bina tamamen çökmüş ve evde bulunan 5 kişi enkaz altında kalmıştı. Tekin Kahraman ailesini kurtarmak için enkaza çıkarak çalışmaya başladı. Umutlarını yitirmeyen Tekin Kahraman, enkaz altında kalanlara telefonla ulaşmaya çalıştı.
 
ENKAZDAN İLK TELEFON TRAFİĞİ
 
Aynı evde bulunan akrabalarından 8 aylık kızı Rabia ile birlikte enkaz altında kalan 21 yaşındaki Emel Kahraman telefonla kayınvalidesi Şükran Kahraman’a ulaşarak ’anne bizi kurtarın hepimiz aynı yerdeyiz" diyebilmiş. Telefonun kesilmesi üzerine Şükran Kahraman, durumu enkaz başında olan Tekin Kahraman’a bildirdi. Eşine, çocuklarına ve enkaz altında kalan akrabalarına ulaşmaya çalışan Tekin Kahraman, depremin ikinci günü 12 yaşındaki oğlu Ekin Kahraman’a telefonla ulaştı. Ekin Kahraman "Baba kurtar bizi" diyebildi ve telefon kapandı.
 
UMUTLAR TELEFONDAYDI
 
Olay yerine ulaşan arama ve kurtarma ekiplerinin yanı sıra askerlerin ve vatandaşların katıldığı kurtarma çalışmaları devam ederken enkazdan, yaralılar ve cesetler çıkmaya başladı. Enkazda ekiplerle birlikte çalışan baba Tekin Kahraman oğlu Ekin’den sonra akrabası Emel Kahraman’a telefon açtı. Telefon açıldı ancak konuşma olmadı.
 
Baba Tekin Kahraman oğlu Ekin’le konuştuğunu, sağ olduğunu enkaz başında bekleyen kurtarma ekiplerine anlattı. Baba Tekin kahraman ve kurtarma ekipleri bir kere daha Ekin Kahraman’ı telefonla aradılar, telefona cevap veren Ekin’e nerede olduğu soruldu.
 
Yaşadıklarını ve yerlerini kurtarma ekiplerine bildiren enkaz altındakiler, yaşadıklarını ama zor durumda olduklarını söylediler. Üç gün boyunca telefonda enkaz altındakilerle irtibat kuran Tekin kahraman, Perşembe günü bir umutla yine telefona sarıldı. Ancak telefonlar kapalıydı. Tekin Kahraman Cuma sabaha karşı 12 yaşındaki oğlu Ekin, 18 yaşındaki kızı Ceylan Kahraman ve yeğeninin eşi 21 yaşındaki Emel Kahraman ve 8 aylık kızı Rabia’nın cansız bedenlerinin çıkartılışını izledi.
 
Devlet memuru olarak çalışan baba Tekin Kahraman, halen daha enkaz altında kalan eşi 42 yaşındaki Nurdan Kahraman’ın çıkarılmasını beklerken, bir mucizenin gerçekleşmesini bekliyor.
 
Tekin Kahraman’ın akrabası Murat Duru ise binayı yapan İrfan Dağa’nın binayı yaptıktan sonra, binanın sağa doğru eğri durduğunu, bina sahibinden şikayetçi olacaklarını söyledi. Duru " Depremden sonra olay yerine koştum hemen mahalle içinde İki vinç vardı yardım istedim. Operatörler bana yetkili yerlerden izin alınmadan vinçler hareket edemez, dedi. Tartışma çıktı aramızda operatörlerle ’bu insanlar ölecek ondan sonra mı çalışmaya başlayacaksınız’ diye isyan ettim’. Birileri telefon açtı vinçler ancak iki gün sonra çalışmaya başladı" dedi.