Edinilen bilgiye göre, baba Ali Yıldırım"ın, 18 Aralık Perşembe günü Beyşehir kent merkezinde berber kalfası olarak çalışan oğlunun iş yerinden ayrıldıktan sonra bir daha evine gelmediğini ve kendisine telefonla da ulaşamadıklarını bildirmesi sonucu, Beyşehir İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Bürosu ekipleri harekete geçti.
18 yaşındaki berber kalfası Hakan Yıldırım"ın, Şerife B. (22) adlı genç bir kızla telefonla arkadaşlık yaptığı bilgisine ulaşan polis, yapılan detaylı araştırmaların ardından söz konusu genç kızın, ağabeyleri tarafından kısa bir süre önce darp edildiğini belirledi.
Darp olayının kayıp berber kalfası ile ilgili olabileceği üzerinde duran polis, Şerife B. ile ilçe merkezinde büfecilik yapan büyük ağabeyi Hüseyin B"yi (33) bir süre takip etti. Polis, Hüseyin B"nin sık sık görüştüğünü tespit ettiği şüpheliler M.A, V.Ç. (23), H.Ö. (33) ve H.C"yi (24) gözaltına alarak sorgulamaya başladı.
Şüphelilerin sorgularında, Hüseyin B. ile birlikte Avdancık köyü koruluğuna giderek bir ceset gömdüklerini ancak cesedin kime ait olduğunu ve cinayetin işlendiği yeri bilmedikleri yönünde bilgi vermesi üzerine polis, kısa sürede cesedin gömüldüğü yeri ortaya çıkardı.
Beyşehir-Seydişehir kara yolu üzerindeki Genek ormanlık alanında öldürüldüğü belirlenen berber kalfasının, cesedinin daha sonra Avdancık köyü koruluğuna götürülerek gömüldüğü tespit edildi.
Çıkarılan ceset üzerinde yapılan otopside, boynunun da kırıldığı belirlenen gencin, 10 ayrı yerinden bıçak darbesi aldığı belirlendi.
Araştırmayı derinleştiren polis, genç kızın diğer ağabeyleri İsmail B. (23) ile Bekir B"yi (26) de gözaltına aldı. Cinayeti büyük ağabeyleri ile birlikte işlediklerini itiraf eden iki kardeş, ifadelerinde "cinayet olayında bıçağı ağabeyimiz kullandı, biz ise genci döverek darp ettik" dedi.
Kız kardeşlerinin telefonunu kontrol ettiklerinde "Hakan" adındaki kayıtlı bir kişiye ulaşan 3 kardeşin, kız kardeşlerinin 3 aydır sadece telefonla görüştüklerini, yüzünü hiç görmediği gençle yalnızca arkadaş olduğunu belirtmesine rağmen, kardeşlerini darp ettikleri ortaya çıktı.
Öte yandan, Beyşehir Devlet Hastanesi morgundan otopsi işlemlerinin tamamlanmasının ardından alınan gencin cenazesi, doğum yeri olan Selki beldesinde toprağa verildi.
Beyşehir İlçe Emniyet Müdürlüğündeki sorgulamalarının ardından cinayet şüphelileri Hüseyin, İsmail ve Bekir B, "kasten adam öldürmek", diğer 4 şüpheli ise "suç delillerini yok etme ve yardım, yataklık" suçlamalarıyla Beyşehir Adliyesine sevk edildi.