Samsun 2. Ağır Ceza Mahkemesi"nde, 3 yıldır birlikte yaşadığı Ayfer Yılmaz Karagöz"ü Atakum ilçesi Sarıışık köyünde çıkan tartışma sonucu tabancayla öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan Mustafa Dural"ın yargılanmasına başlandı.

Ömür boyu hapis cezası istemiyle yargılanan sanık, ölen kadının silah çektiğini, silahı elinden almak isterken kendisinin yaralandığını savundu.

Sanık, ifadesinde mağdur olduğunu belirterek, şunları söyledi: "Benim işlerimin bozulması nedeniyle aramızda tartışma çıktı. Bu sırada, araçta bulunan silahı alıp bana doğrultarak, seni vururum deyince, ben kendisine müdahale ettim. Bu sırada silah patladı ve sol kolumdan yaralandım. Silah yere düşünce, silahı alıp kendisine ateş ettim. Daha sonra panikleyip arabayla olay yerinden kaçtım. Sonra da Amasya"da yakalandım." Savunman ardından duruşma, eksikliklerin tamamlanması için ertelendi.

OLAY

İzmir"de otomobil alıp sattığı bildirilen Mustafa Dural, 3 yıldır birlikte olduğu Ayfer Yılmaz Karagöz"ü Sarıışık köyü yakınlarında tabancayla vurarak öldürmüş, cinayetin ardından Samsun"dan ayrılan zanlı, cep telefonuyla konuştuğu arkadaşına olayı anlatınca, kendisini başka bir olay nedeniyle teknik takibe alan güvenlik güçlerince, 35 HPD 07 plakalı araçta Amasya yakınlarında yakalanmıştı.

Ayfer Yılmaz Karagöz"ün eşinin yaklaşık 1 yıl önce Giresun"da aracının içinde ölü bulunması nedeniyle güvenlik güçlerinin zanlı ile öldürülen kadının telefonunu bir yıldır teknik takibe aldığı bildirilmişti./milliyet