Doğan Yayın Holding, Yeni Şafak gazetesinde dün yer alan “Pamukbank"ta şaibeli diyaloglar” başlıklı haberle ilgili bir açıklama yaptı. Açıklamada, haberde telefonda görüşen iki kişiden birinin Doğan Medya Grubu"nda Yönetim Kurulu üyesi Veli Dural olduğunun yazıldığı belirtilerek “Doğan Grubu veya Doğan Yayın Holding"de Veli Dural isimli bir Yönetim Kurulu üyesi hiç bir zaman olmamıştır” denildi.
DYH açıklamasında, haberde sözü edilen telefon konuşmasındaki diğer kişinin Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) Başkan Yardımcısı Ali Vural olduğunun yazıldığı belirtilerek “Sorumuz üzerine BDDK yetkilileri, o tarihteki başkan Engin Akçakoca"nın bu isimde bir yardımcısı olmadığını kesin bir dille belirtmişlerdir” ifadelerine de yer verildi.
Ergenekon dosyasına konulan bir hayali telefon konuşmasının, Yeni Şafak gazetesinde manşetten verilerek, Doğan Grubu"nun bir bankaya el konulması operasyonuna müdahil gibi gösterilmeye çalışıldığı vurgulandı. Açıklamada, haberde sözü edilen telefon konuşmasının ve kişilerin hayali olduğu vurgulandı. Açıklama şöyle:
“13 Ağustos 2008 tarihli Yeni Şafak Gazetesi"nde, Ergenekon dosyasına konan hayali bir telefon söyleşisi, manşetten haber olarak verilmiştir. Haberde, bu hayali konuşmayla; Doğan Grubu bir bankaya el konulması operasyonuna müdahil gibi gösterilmeye çalışılmıştır.
Asgari gazetecilik çabası gösterilseydi kolayca ortaya çıkabilecek gerçekleri kamuoyu ile paylaşmak isteriz:
1- Haberde telefonla görüşen iki kişiden birinin Doğan Medya Grubu"nda Yönetim Kurulu üyesi Veli Dural olduğu yazılmıştır. Doğan Grubu veya Doğan Yayın Holding"de Veli Dural isimli bir Yönetim Kurulu üyesi hiç bir zaman olmamıştır. Ticaret Sicili kayıtlarında bu açıkca görülebilir. Şirketlerimizde bu adı taşıyan personel bile yoktur.
2- Aynı haberde, telefonda konuşan öteki kişinin Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) Başkan Yardımcısı Ali Vural olduğu yazılmıştır. Sorumuz üzerine BDDK yetkilileri, o tarihteki Başkan Engin Akçakoca"nın bu isimde bir yardımcısı olmadığını kesin bir dille belirtmişlerdir. Yani haberde adı geçen Ali Vural"ın Başkan Yardımcılığı da hayalidir. Aynı şekilde TMSF yetkilileri de Ali Vural isimli bir yöneticilerinin bulunmadığını belirtmektedirler.
3- Eski Başbakan Mesut Yılmaz haberde geçtiği iddia edilen telefon konuşmasını kesin dille yalanlıyor. Ayrıca partisi ANAP"ta "Cevdet" ön isimli bir başkan vekili veya yöneticisi olmadığını açıklıyor.
4- Dosyada konuşma yapıldığı iddia edilen telefon numaralarının hiçbiri gerçek değildir.
5- Kahramanları ve içeriği gerçek olmayan konuşmanın, sırf grubumuzu yıpratmak amacıyla haber yapılmasını kınıyor ve bu durumu kamuoyunun değerlendirmesine bırakıyoruz.”

Milliyet