Yüzde 95"i tamamlanan projede belediye ile AYDEM arasındaki sorunun çözülmesinin ardından test sürüşünün birkaç gün içinde yapılacağı ve belediyeye devir teslimin gerçekleşeceği belirtildi.
Aydın Belediyesi tarafından Güzel Vadi Projesi kapsamında hazırlanarak 6 Temmuz 2007 tarihinde temeli atılan Aydın Teleferik Projesi"nde; belediye ile Anıtlar Kurulu arasında yaşanan izin sorununun çözülmesinin ardından 2008 Kasım ayında yeniden başlanılan çalışmalarda son aşamaya gelindi. 2 milyon 700 bin TL"ye mal olan inşaat çalışmalarının büyük kısmını tamamlayan yüklenici firma personelleri, şu günlerde inşaatta son kontrollerini yapıyor.
Projenin yüzde 95"lik kısmının tamamlandığını açıklayan firma yetkilisi Yusuf Yegane, 5 ana direk üzerine kurulan teleferiğin toplam 542 metre uzunluğunda olduğunu söyledi. Türkiye"nin bazı bölgelerinde buna benzer birçok projeyi hayata geçirdiklerini açıklayan Yegane, “37 metre yüksekliğinde olan teleferik projesinde son olarak taşıyıcı çelik halatlarında yerleştirilmesiyle çalışmalarımızı tamamladık. Bu halatların her gibi 5 tın olmak üzere toplam 120 ton ağırlığa dayanıklı olarak inşa edildi. Bu projede gidiş ve geliş olmak üzere toplam 6 kabin kullanılacak. Her biri 3"er kişilik olan bu kabinler bir seferde 18 kişiyi teleferikle yolculuk ettirecek. Bu proje iki alan arasındaki 600 metrelik mesafeyi 5 dakika gibi kısa bir süreye düşürecek” dedi.
Aydın Teleferik Projesi"nin günümüzün son teknolojisi ile yapıldığının altını çizen Yegane, “Bu sistem tamamen full otomatik olarak inşa edildi. Sistem yaz ve kış aylarındaki gereksinimlerini kendisi kurulu olan pistonların sayesinde otomatik olarak ayarlayacak. Biz burada saatte 216, günde ise 2 bin kişiyi teleferikle buluşturmayı hedefledik. Şuanda vida kontrolleri başta olmak üzere son çalışmalarımızı yağıyoruz. Gişe ve yolcu iniş-biniş rampalarının monte edilmesinin ardından çalışmalarımızı sonlandıracağız” diye konuştu.
Aydın Teleferik Projesi"nin yapılacak olan test sürüşlerinin ardından Aydın Belediyesi"ne devredileceği beyan edilirken, test sürüşünün yapılabilmesi için belediye ile AYDEM arasındaki sorunun çözülmesinin beklendiği kaydedildi.