Batman Bağımsız Milletvekili Bengi Yıldız YSK’nın kararının ciddi sıkıntıları, tehlikeleri barındırdığını belirterek, “Bu karar telafisi imkansız zararlara neden olacak. YSK bu toplumun temeline dinamit yerleştiren bir kurul haline geldi” diye konuştu. 
 
Şırnak Bağımsız Milletvekili Hasip Kaplan YSK’nın kararını, “skandal karar” olarak nitelendirerek, “Bu karar hukuki, siyasi, etik, demokratik değildir” dedi. 
 
Yüksek Seçim Kurulu’nun oybirliğiyle Hatip Dicle’nin milletvekilliğinin düşürülmesine ilişkin kararı BDP destekli bağımsız milletvekillerinin sert tepkisine neden oldu. Batman Bağımsız Milletvekili Bengi Yıldız, kararın YSK’nın bölge halkının hassasiyetleriyle oynadığı anlamına geldiğini savundu. 
 
“Bu karar niye bugüne kadar alınmadı” sorusunu yönelten Yıldız, “Yarın(bugün) bölge kaynayacak. Bu karara karşı bölge insanının yoğun tepki vereceğini YSK da herkes de biliyor. Milletvekili seçilen bir insanın, yemin edeceği sırada milletvekilliğinin düşürülmesinin bölge halkında ne etki yapacağını YSK biliyor. Bu karar telafisi imkansız zararlara neden olacak. Bunu bölgeyi bilen bir insan olarak söylüyorum. Telafisi imkansız sonuçları olacak, umarım ki öyle olmaz” diye konuştu. 
 
“BU KURUL TOPLUMUN TEMELİNE DİNAMİT YERLEŞTİREN KURUL HALİNE GELDİ” 
YSK’nın kararına karşı olağanüstü toplantı yaparak karar alacaklarını ve tavır belirleyeceklerini söyleyen Yıldız, “YSK’nın bu kararına karşı sessiz kalmamız söz konusu değil, halkımız gibi biz de tepkilerimizi dile getireceğiz. Bu kurul bu toplumun temeline dinamit yerleştiren bir kurul haline geldi. Bu kurul bu yetkiyi nereden alıyor, kimden alıyor, nasıl alıyor merak konusu ama bu kurul Türkiye’nin kaderiyle oynayan bir kurul haline geldi. Bu topluma yapılabilecek en büyük kötülüğü bu kurul yapıyor” diye konuştu. 
 
“SKANDAL BİR KARAR” 
Şırnak Bağımsız Milletvekili Hasip Kaplan ise, Hatip Dicle’nin durumunun seçimden önce belirlendiğini ancak, YSK’nın buna rağmen karar vermediğini, halkın oyuyla seçildikten ve mazbatasını aldıktan sonra YSK’dan karar çıktığını söyledi. YSK’nın kararını “skandal” bir karar olarak nitelendiren Kaplan, “Karar hukuki, siyasi, etik ve demokratik değildir” dedi. Kaplan YSK’nın kararını BDP’nin değerlendireceğini ve bir tavır belirleyeceğini söyledi.(anka)