Denizli'de yapılan Pamukkale Tekvando Turnuvası"nda takım halinde üçüncülük kazanan Didim Belediyespor Tekvando ekibi Türkiye Şampiyonası"na iddialı hazırlanıyor. Takım Antrenörü Altan Akyol, Türkiye Şampiyonası"nda dereceye giren ilk 8 takım içerisinde yer alarak Avrupa Şampiyonası"nda başarıyı yakalamak istediklerini belirtti.
Dostça ve centilmence Didim'i temsil etmeye çalıştıklarını ifade eden Antrenör Atlan Akyol, “Denizli'de 19 kulüp arasında yakaladığımız başarı 5 Temmuz'da Bursa'da düzenlenecek olan Yıldızlar Batı Grubu Turnuvası ve 17 Temmuz'da Kütahya'da düzenlenecek Minikler Batı grubu elemeleri öncesinde büyük moral oldu. Seneye gerçekleşecek Avrupa Şampiyonasına şimdiden hazırlıklar yapıyoruz. Amacımız Türkiye Şampiyonasına katılarak milli takıma sporcu kazandırmak" dedi.
Didim Belediyespor Tekvando Takımının elde ettiği başarılardan büyük memnuniyet duyduklarını açıklayan Belediye Başkanı Mümin Kamacı ise, “Gençleri spora yönlendirerek, onlara hoşgörü ve disiplin ortamı ile tanıştırmalıyız. Aileler spor ile ilgilenen çocuklarını desteklemeli. Bizde yerel yönetim olarak elimizden geldiğince spor faaliyetleri desteklemeye çalışıyoruz. Yaz spor okulları da dahil olmak üzere belediye bünyesinde 500'e yakın sporcumuz var" diye konuştu.
Öte yandan, Didim Belediyesi bünyesinde her yıl açılarak gençlerin yaz tatilini sportif faaliyetler ile geçirmesini sağlayan ve belediyespor bünyesine sporcu alt yapısı hazırlayan Yaz Spor Okullarının ise 7 Temmuz 2008 Pazartesi günü açılacağı öğrenildi. Futbol, voleybol, basketbol, yüzme, tenis, masa tenisi ve halk oyunları branşlarında açılacak olan Yaz Spor Okullarına 250 öğrencinin kayıt yaptırdığı belirtildi.