Rusya'nın Rubin Kazan takımından Beşiktaş'a transfer olan Fatih Tekke, siyah-beyazlı kulüpten teklif geldiğinde hemen kabul ettiğini belirterek, ''Türkiye'de tekrar çok şeyler yapabileceğimi düşündüğüm için geri geldim'' dedi.

Beşiktaş Kulübü'nün aylık resmi dergisine röportaj veren Fatih Tekke, Rusya'da ailesinden uzak, 4 yıl yalnız yaşadığını ve yorulduğunu, maddi ve manevi olarak inanılmaz şeyleri bırakarak Türkiye'ye döndüğünü söyledi.

Rusya'da 2 ay önce sakatlandığını ve kendisinin üzerine 3 oyuncu alındığını anlatan Fatih, ''Bunun üzerine kalmak istemedim. Dört gün içinde Beşiktaş'ın teklifi oldu ve hemen kabul ettim. Türkiye'de tekrar çok şeyler yapabileceğimi düşündüğüm için geri geldim. Tekrar en yukarı çıkmak istedim'' dedi.

Fatih Tekke, İstanbul'da camia olarak kendisine en yakın hissettiği yere geldiğini kaydederek, ''İyi ki de İstanbul'a, İstanbul'da da Beşiktaş'a geldim. Bu camia bana inansın. Sahada neler yapabileceğimi biliyorum. Bunun için biraz zamana ihtiyacım var'' diye konuştu.

-''İMZA ATTIĞIM ANDAN İTİBAREN BEŞİKTAŞLIYIM''-

Fatih Tekke, herkesin kendisini ''Trabzonsporlu Fatih'' olarak tanıdığını, siyah-beyazlı takımla sözleşme imzaladıktan sonra artık Beşiktaşlı olduğunu vurguladı.

Sahada iyi işler yaptığından insanların kendisini seveceğine inandığını ifade eden Fatih Tekke, ''İnsanlar beni 'Trabzonlu ve Trabzonsporlu Fatih' olarak biliyor. Buna herkes saygı gösteriyor. Öbür türlü yalan olur. İmza attığım andan itibaren ben Beşiktaşlıyım, bu camiadanım. Ben de onlara saygısızlık yapamam'' şeklinde konuştu.

Fatih, Rubin Kazan'da sakatlandıktan sonra Almanya'daki bir doktor yüzünden tedavisinin uzadığını, Beşiktaş'a geldiğinde ayağını güçlendirdikten sonra antrenmanlara başladığını, takımın ritmini yakalaması ve forma giymesinin bir süreç olduğunu söyledi.

-''TRANSFER OLMANIZ İÇİN İSTENMENİZ LAZIM''-

Fatih Tekke, Trabzonsporlu taraftarların kendisini izlemek için maçlara geleceğini duyduğunu dile getirerek, şöyle devam etti:

''Ailemin tamamı Trabzonsporlu, ama Beşiktaş'ta gol attığımda eminim onlar da çok mutlu olacaktır. Şunu da söylemek istiyorum. Bir takıma transfer olmanız için istenmeniz lazım. İstendiğim zaman benim 'evet' ya da 'hayır' deme şansım var. Ama kapılar açık olmazsa, o kapıdan içeri giremezsiniz.''

-''KİMİN OYNADIĞI ÖNEMLİ DEĞİL''-

Fatih Tekke, Beşiktaş'ta çok kaliteli oyuncular bulunduğunu, rekabetin takım için iyi olacağını söyledi.

Golcü futbolcu, ''Kaliteli ve hücumsal özellik olarak baktığımız zaman Beşiktaş'ta Nihat, Bobo, Nobre, Quaresma ve Guti gibi çok iyi oyuncular var. Bunların arasına ben de kendimi katayım. Bir yarış olacak. Bir de hocamız sürekli rotasyon yapıyor. Herkes forma şansı bulacaktır. Rekabet iyi bir şey. Şu an için Nobre ve Bobo çok iyi gidiyor. Kazandığımız sürece kimin oynadığı çok önemli değil'' diye konuştu.

Fatih, Rusya'da belki gözden uzak olduğu için milli takıma çağrılmadığını, Beşiktaş'ta artık göz önünde olacağını belirterek, ''Beklenen seviyede oynarsam, herhalde milli takım kapıları bana açılır'' dedi.

A.A.