TRABZONSPOR"un transfer gündeminde olan golcü futbolcu Fatih Tekke, bordo mavili formayı giyebilmek için bedelli askerlik hakkını yakmayı göze aldı. Bordo mavili yönetim de hafta başında Zenit"le görüşmek için Rusya seferine çıkıyor.

Rusya"nın Zenit takımıyla olan sözleşmesi 4 ay sonra bitecek olan golcü futbolcu Fatih Tekke, yurt dışında oturan vatandaşların yararlandığı bedelli askerlik hakkından fedakarlık ederek Trabzonspor"a gelmeyi göze aldı. 90 gün daha yurt dışında futbol oynaması durumunda 21 günlük bedelli askerlik yapma hakkını elde edecek olan Fatih Tekke"nin yakın çevresine, “Çocukluğumdan beri en büyük hayalim Trabzonspor"un şampiyon olmasını görmekti. Bunun için ne gerekiyorsa yapacağım” dediği öğrenildi. Bu arada Fatih"in Trabzonspor"a gelmesi durumunda Zenit"te kazandığından çok daha azını almayı kabul ettiği de belirtildi.

Bordo mavili yönetim, hafta başında Rusya"ya giderek Zenit"le masaya oturacak. Futbolcunun Trabzonspor"a gelmek istemesi kozunu kullanacak olan yönetimin, gelecek hafta içerisinde bu transferi sonlandırması bekleniyor. Bu arada Fatih Tekke"nin, Trabzonspor"a gelmesi durumunda daha önce 4 yıllık Spor Akademisi"ni bitirdiği için en fazla 12 ay askerlik yapacağı öğrenildi.

GALATASARAY"LA ÇAĞLAR SAVAŞI

Bordo mavili yönetim Denizlispor"da forma giyen Trabzon kökenli futbolcu Çağlar"ı transfer etmek için düğmeye bastı. Galatasaray"ın da kadrosuna katmak istediği oyuncu için Denizlisporlu yöneticilerle görüşecek olan bordo mavililerin, önümüzdeki günlerde bu konuyla ilgili önemli adımlar atması bekleniyor.

CEYHUN KAMPA KATILAMAYACAK

Geçtiğimiz günlerde Bursa"da burnundan bir operasyon geçiren bordo mavili takımın başarılı oyuncusu Ceyhun Gülselam, Trabzonspor"un 28 Aralık"ta Antalya"da başlayacak ve 8 gün sürecek devre arası kampına katılamayacak. Doktorların uyarısıyla kamp sonuna kadar dinlenecek olan Ceyhun, “Tamamen iyileştiğimde formayı kapmak için ne gerekiyorsa yapacağım. İkinci yarı takım olarak üst sıralara doğru iyi bir çıkış grafiği yakalayacağımıza inanıyorum” dedi.