Transferdeki durgunluğuyla eleştirilen Trabzonspor, Turkcell Süper Lig'de ve Avrupa'da alınan kötü sonuçların ardından harekete geçti ve eski futbolcusu Fatih Tekke'yi alabilmek için "son gün operasyonu" yaptı.

Zenit'te sergilediği performansla Rus ekibinde yıldızı iyice parlayan Tekke, Trabzonspor ile anlaşmaya vardı ancak Zenit Tekke'yi son günde yapılan bu hamleyle kaybetmeye yanaşmadı. Trabzonspor, Zenit'den, "Ocak'ta yeniden görüşebilirz" cevabını alınca Tekke ile yapılan görüşmeler de son nokta konamadı.

HTSPOR.COM'un Trabzonspor'a yakın kaynaklardan aldığı bilgiye göre, sabah saatlerinde Trabzon'a ulaşan Fatih Tekke'nin gün içerisinde Ünal Karaman ile başladığı görüşmelerde olmulu sonuç alındı. Ancak akşam saatlerinde Zenit'ten gelen cevap Karadeniz ekibinin önünü tıkayan sebep oldu.

Zenit, Trabzonspor'un Tekke transferi için birinci transfer döneminin son gününe kadar beklemesini kabul etmezken, bu transferi aceleye getirmek istemedi.

Tekke'nin Trabzonspor'a transfer olabilmesi ve 5. haftadan itibaren Bordo Mavili formayı giyebilmesi için salı saat 17:00'ye kadar Türkiye Futbol Federasyonu'na faks çekilmesi gerekiyordu. Ancak Zenit'in bu "son dakika operasyonuna" yanaşmaması sebebiyle Trabzonspor Tekke ile aradığı kanı bulamamış oldu.