Özellikle İzmir’de büyük tartışmalar ve bölünmeler meydana gelirken, CHP Genel Merkezi, İzmir’e çeki düzen vermek amacıyla son bir girişimde daha bulundu. CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin’in CHP teşkilatını barıştırmak için yaptığı ziyaretin hayal kırıklığı ile sonuçlandığı öğrenildi.
 
CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin’in İzmir ilçe belediye başkanlarıyla Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun arasını bulmak ve darmadağınık olan CHP il örgütünü toparlamak için İzmir’de yaptığı temaslarda yepyeni krizler çıktı.
 
YÜKSEL, TEKİN’İN İZMİR PLANLARINI ALTÜST ETTİ
 
CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin’in İzmir’e hareket ettiğini haber alır almaz Ergenekon sanıklarına destek için gittiği Silivri’den apar topar İzmir’e gelerek arkadaşı Aziz Kocaoğlu’nun yanında yer alan CHP Genel Başkan Yardımcısı Alaattin Yüksel ile Gürsel Tekin arasında bir denge savaşının yaşandığı belirtildi. Kocaoğlu’na karşı birleşmiş olan ilçe belediye başkanlarının yanında olduğu mesajını veren Gürsel Tekin’e karşılık, Alaattin Yüksel’in de Kocaoğlu’na tam destek verdiği, bu sebeple yapılan toplantılarda herhangi bir somut sonuç elde edilemediği öğrenildi.
 
SORUNLAR DAHA DA BELİRGİNLEŞTİ
 
Aynı gün ve aynı saate hem Yüksel, hem Tekin tarafından toplantı çağrısı yapıldığı, başkanların ise kimin çağrısına icabet ederek toplantıya gelecekleri konusunda şaşkına döndükleri bildirildi. Hafta sonu iki Genel Başkan Yardımcısı’nın güç mücadelesine sahne olan İzmir’de tansiyonun düşmek bir tarafa, daha da yükseldiği kaydedildi. 
 
İLÇE BAŞKANLARI İLE BELEDİYE BAŞKANLARI KAPIŞMASI
 
CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, İzmir ilçe belediye başkanlarıyla da biraraya geldi.
 
İzmir’de partinin ilçe başkanları ile belediye başkanları arasında bir sürtüşme olduğu ve kurultay için yapılan imza kampanyasında da bu tartışma ve bölünmelerin net olarak ortaya çıktığı görülmüştü. Tekin’in de daha çok söz geçirdiği ilçe başkanları üzerinde etkili biçimde durduğu ve tabana daha yakın olmaları yönünde mesajlar verdiği kaydedildi.
 
TEKİN BELEDİYE SEÇİMLERİNE YATIRIM YAPIYOR
 
Önümüzdeki belediye başkanlığı seçiminde kendi adaylarını hazırlama yolunda önemli adımlar atan yeni CHP yönetimine özellikle belediye başkanlarından büyük tepki geliyor. İlçe başkanları ile belediye başkanları arasındaki çekişme de buradan çıkıyor.
 
yeniakit