CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu CNN Türk"te Gürsel Tekin ile ilgili soruya, “Ben dahil kimse vazgeçilmez değildir” yanıtını verdi, ekledi: “Kendisiyle beraber yurtiçindeki gezilere çıkacağım. Tekin"in sadece İstanbul"da çalışmasını istemedim.”

Kılıçdaroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile kendi arasındaki farkı ise şöyle açıkladı: “Aramızda temel fark, Tayyip bey camdan (prompterden) okuyor, ben candan söylüyorum.”

CNN Türk"de Ahmet Hakan"ın sunduğu “Tarafsız Bölge” programına katılan Kılıçdaroğlu, soruları yanıtladı.

GÜRSEL TEKİN OLAYI: Partinin kendi iç sorunu, ayrıntıya girmek istemiyorum. Tekin mevki makam arayışı içinde olmadığını ifade etti. Geçmişte de bugün de güzel bir birlikteliğimiz olacak. Parti olarak kimseyi harcamak, kimsenin üzerine çizik atmamız söz konusu değil. Konuyu önümüzdeki hafta MYK"da görüşeceğiz. (Tekin"in il başkanlığı talebi oldu mu?) Detaylı görüşme yaptık. Talepleri ben orada, MYK"da aktaracağım.

TEKİN"LE GEZİ PLANI: Yakında Anadolu turuna çıkacağız, göreceksiniz Tekin"le birlikte gideceğiz. Onu dışlamak söz konusu değil. Sadece Tekin değil diğer arkadaşlarla da birlikte gideceğiz. Onun halkla ilişki kurma becerisi çok yüksek. Performansından İstanbul"da da Anadolu"da da yararlanacağız.

PARTİ İŞLERİ SAV"A EMANET: Genel Başkan olarak ben bütün parti işleriyle uğraşacağım derseniz, yanlış yaparsınız. Kurultayda kadrolar seçildi. Bizim artık neyi nasıl yapacağımızı halka söylememiz lazım. Üzülenler oldu. Görev dağılımı yaptık. Bunların tamamından ben sorumluyum dersem yanlış olur. Bütün enerjinizi bu parti sorunlarına ayıramazsınız. Genel Sekreterimiz Sav yıllardır bu işi yapıyor, insanları, kadroları tanıyor. Geçmişte bizi partiye almıyorlar eleştirileri için üyeliği genişlettik. Ama kişilere kilitlenirsek başarısızlıkla karşı karşıya kalırız. Bir Amerikalının sözüydü sanıyorum, “Dünyada vazgeçilmez adamlar yoktur.” Kimse vazgeçilmez değildir. Buna ben de dahilim.

TAYYİP BEYLE FARKIMIZ: Aramızda temel fark, Tayyip bey camdan okuyor, ben candan söylüyorum. Başbakan eğer camdan okuyorsa doğru söyleyebilir ama camdan okumuyorsa büyük potlar kıracak diyordum. Ben de bakarak okusam aksatmadan, dersimi çalışarak gelebilirim. Ben başbakanlık koltuğuna otursam bile 80 polisle gezmem. Başbakan denize bile polisle giriyor. Ben halkla olmaktan mutluyum.

GÜLEN"İN TAVRI: Yapılan açıklama Türkiye"de sağlıklı bir tartışma zemini hazırlayabilir. Ben bu açıdan olumlu karşılıyorum. Sonuçta bir düşüncedir. Kimseyi dışlamak diye birşey sözkonusu değil. Her kesimden insanlarla zaman zaman konuşuyoruz. İnsanların düşüncelerini dinlemek ve onlara kulak vermek zaten siyasetin doğasında var.

YAŞAMINDA NE DEĞİŞTİ: Televizyon izleme ve gazeteleri keyifle okuma şansımız olmadı. Arkadaşlarımız bilgi veriyor. Çok sayıda ziyaretçi var, onlarla biraraya gelmek zorundayız. Evdeki yaşam, eskiden de yoğundu. Ama bu kez evdekiler de şikayetçi. Eskiden balkona çıkıyorlardı şimdi fotoğraf çekilebilir diye rahat çıkamıyorlar. Oğlumun doktorası uzakdoğu ekonomileri üzerine. Eşimin gezilere şahsen gelmesini isterim.

Milliyet