Tekin, 'Bu kadar cehalet olur mu? CHP kültüründen gelmeyen bir zübükzadenin dedikodusudur. Bu iddia edilen, tartışılan mevcut imar planıyla uzaktan yakında dahlimin olmadığını herkes biliyor.
 
Akşam'da yer alan habere göre, Bunu Allah da biliyor. Bırakın dahlimi, ima eden birşeyimi bulsunlar siyasi yaşamıma son vereceğim. Özellikle 5 gün gündür sesimi çıkarmıyorum. Kimin torbasında ne varsa konuşsun diye. Bu kişilere davalar açtım Bunların hesabını sormakta benim boynumun borcudur' dedi. 
 
- BENDEN RAHATSIZLAR: Parti dışından olduğu kadar parti içerisinde de bana karşı olanlar var. Dik duruşumdan rahatsızlar. Tekin il başkanıyken de çetelerle mücadele ediyordu, bugün de eder.
 
İstanbul'da 10 yıl belediye başkan vekilliği yaptım. Tek soruşturma geçirmeyen belediyeciyim. Rantla mücadele eden tek adamım. Böylesi bir kirliliği asla kabul etmem. Ankara'daki olayla ilgili dahlimi bulamazlar. Ölümüne mücadele edeceğim. Kimse, kimsenin onuruyla oynayamaz.
 
- GÖRÜŞMÜYORUM: Koltuğunu kaybeden herkes bu çamur siyasetine başvuruyor. Bunu yapanlar CHP geleneğinden gelmeyenler veya hasbelkader CHP kültürüne dahil olanlar.
 
Ben bu zatla 5 aydır görüşmüyorum. Bütün Ankara CHP bunu bilir. 80 tane il başkanıyla görüşen Gürsel Tekin bir tane il başkanıyla hiç görüşmüyor. Görüşmememin nedeni de tamamen özel nedenlerden kaynaklanıyor.
 
- BOŞUNA SEVİNMEYİN: Gürsel Tekin tasviye edildi diye sevinenler mutlu olmasın, boşuna sevinmesin. Gürsel Tekin sıradan vatandaşken bile canla başla çalışıyordu.
 
PM üyesiyken koltuğum mu vardı? İl başkanı değildim ama imar yolsuzluklarıyla mücadele ediyordum. Sonuç itibarıyla orada yine genel başkan yardımcısıyım. Herkes bunu görecek.
 
- DENİZ FENER'E KURBAN EDİLDİ: Şike soruşturmasının tarihiyle Deniz Feneri davasının tarihine iyi bakın. Bir operasyon 3 Temmuz'da başlıyor, diğeri de ondan 3 gün sonra başlıyor.
 
Ama Almanya'da yüzyılın davası olarak adlandırılan Deniz Feneri, Fenerbahçe'ye kurban gitti. Bütün gazeteler şike soruşturmasına odaklanmışken Deniz Feneri'nin savcıları gerekçe gösterilmeden görevden alındı.