Suadiye Movieplex Sinema Salonu'nun yapımıyla ilgili Kadıköy Belediye Encümeni 10 Mart 2005 tarihinde, ruhsata aykırı ilave bulunduğu gerekçesiyle yıkım ve para cezayı kararı alır. Ancak dönemin Kadıköy Belediye Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin yasaları hiçe sayarak sayı numarası vermeden 26 Mayıs 2006 tarihinde buraya ruhsat verir.

Gürsel Bey'in burada attığı imza yargıya taşınır. Gürsel Tekin hakkında Kadıköy 5. Asliye Ceza Mahkemesinde, “görevi kötüye kullandığı” iddiasıyla ilgili dava açılır. Ne var ki mahkeme işlenen suçun, “görevi kötüye kullanma” değil; “evrakta sahtecilik” olduğuna kanaat getirerek dosyayı Kadıköy 3. Ağır Ceza Mahkemesine gönderir.

Kadıköy 3. Ağır Ceza Mahkemesi, 24 Aralık 2009 tarihinde, Gürsel Tekin"in işlemlerini resmi belgede sahtecilik olarak tesbit etti ve 2 yıl 6 ay hapis cezası ile cezalandırdı. Gürsel Tekin, söz konusu cezayı temyize götürdü.

YARGITAY BAŞSAVCISI DOSYAYI 1.5 YIL TUTTU

Gürsel Tekin"in dosyası Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığında yaklaşık 500 gün bekletildi. Konunun basına yansıması üzerine dosya, Başsavcılıktan Yargıtay 11. Ceza Dairesi"ne gönderildi.

Şimdi Gürsel Tekin, siyasi hayatının bitmesiyle karşı karşıya. Çünkü ceza onanırsa, Gürsel Tekin cezaevine gidecek.

Bu dosyanın onanması durumunda Gürsel Bey'in siyasi hayatı bitmekle kalmayacak, siyasi rakiplerine dosyalar üzerinden saldıran, Başbakan'a her fırsatta “kalpazan” yakıştırmasında bulunan Kemal Bey ve CHP'nin elindeki tek malzeme de güme gidecek.

İHBAR MEKTUBUNDAKİ ŞOK İDDİA

Gürsel Tekin ile ilgili iddiaları içeren bir yazıAnkaraCumhuriyet Başsavcılığı"na ulaşınca, savcılık derhal soruşturma başlatır. İhbar içeren bu yazının bir nüshası da Yargıtay"a gider ve Yargıtay alt üst olur. Yargıtay"da da soruşturma başlatılır.
Peki, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı ile Yargıtay"ı harekete geçiren ihbar içerikli yazıda neler vardı:

“2 Aralık 2010 Perşembe günü saat 14-15 arasında Ö. A. isimli bir avukat, Gürsel Bey'in Yargıtay"daki dosyasından, temyiz incelemesinde karar vermeyi engelleyecek şekilde evrak “çıkarır”. Yargıtay ve avukatlar arasındaki jargon ile; dosyayı boşaltır. Bunu organize eden de, İstanbul'danCHPmilletvekili adaylığına kesin gözüyle bakılan H.S. isimli bir eski yerel yönetici ve iş adamdır. Hukuk çevrelerindeki jargonla “dosya boşaltma” diye anılan eyleme akçeli işler karıştığı iddiası savcılığa suç duyurusu olarak sunuldu.

11. CEZA DAİRE"DE DAHA ÖNCE NELER YAPILDI?

Yargıtay 11. Ceza Dairesi de oldukça ilginç bir daire. Kamuoyu sözkonusu daireyi, terör örgütü üyesi zanlısı Erzincan eski Cumhuriyet Başsavcısıİlhan Cihanerile ilgili verdiği kararla tanıdı.

Bu kararla dünya hukuk tarihine geçen 11. ceza dairesi, Terör faaliyetlerinde bulunduğu gerekçesi ile Erzurum Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığı"nca sorgulanan ve sevk edildiği mahkeme tarafından tutuklanan İlhan Cihaner"in bu faaliyetlerini idari suç kapsamına almış ve dosyayı beklemeden fotokopi üzerinden karar vermişti. 11. Ceza Dairesi, bu karar ile daha önce verdiği birçok kararını çiğnemişti.

TEKİN"İN SİYASİ HAYATI BİTECEK Mİ?

Yargıtay"daki dosyasında evrakın kaybolması ile ilgili Gürsel Tekin medyaya açıklamada bulunmuş ve konudan haberdar olmadığını söylemişti.

Peki Yargıtay"ın Cihaner veya Haberal dosyalarında olduğu gibi özel kurye kullanarak yerel mahkemeden aynı evrakı isterse ne olur?

Gürsel Tekin milletvekili adayı olamaz. Ve Önümüzdeki Genel Seçim"de CHP"nin ağır yenilgisinden sonra hedeflediği Genel Başkanlık koltuğuna da oturamayacak. Eğer daha önce aldığı bir ceza var ise, bavulunu hazırlayıp cezaevine doğru gidecektir. Yoksa, cezası tecil edilecek ve siyasi hayatı bitecek.

Ama Yargıtay, klasik "Olayı Unutturma Yöntemi"ne başvurursa, Gürsel Tekin milletvekili olur. Dokunulmazlık Zırhı"na bürünür ve dava 10 yıl sürer böylece zaman aşımına uğrar. (Toplumsal Hafıza)