Tv8'de Ankara Temsilcisi Erkan Tan'ın hazırlayıp sunduğu Erkan Tan il Başkent'ten programına bugün CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin konuk oldu ve iktidara yönelik sert açıklamalarda bulundu.

“Cumhurbaşkanlığı ve Başbakanlık makamından 2 yayın grubuna kurye gitti. Kayseri'nin üzerine gitmeyin dediler mi demediler mi? Başbakan'ın görevi İçişlerine sevk etmek bu durumu. Ama yok Cumhurbaşkanı'da Başbakan'da kefil oldu. Benimde bir durumum olduğunda bana da kefil olsunlar o zaman. Belediye Başkanı arkadaşınız olabilir; ama bu bir kurum” diyerek Türkiye'nin Kılıçdaroğlu gibi bir başbakana ihtiyacı olduğunu ve Sayın Başbakan'ın yorulduğu için hakaret ettiğini ifade etti.

“Başbakan'a tesis diye köprü açtırıyorlar!”
Tekin; Başbakan'ın açılışını yaptığı yerlerin fotoğraflarını göstererek şu açıklamalarda bulundu: “Onlarca tesis açıldı. Sayın Başbakan'ın açtığı yerlerde bir tane baca tütüyor mu? Tesis diyerek açtığı yerlerde dere var, köprü var. Bende zannediyorum ki açılan bu tesisler ile işsizlik son buluyor. Başbakan'a dere açtırıyorlar. Ardahan'da, Erzurum'da işsizlik var. Buralarda istihdamın olması için fabrikaların olması lazım, üretimin olası lazım. Hayvancılık, tarım bitti. İnsanlar kömür ile yeşil kart ile nereye kadar idare edecek?"

“Kılıçdaroğlu, hesap uzmanıdır. Sayın Başbakan anlamadıysa, Genel Başkanımız çıksın karşısına anlatsın!”
İktidarın; "Kaynak Kemal, böyle kaynak olur mu?' sözü üzerine Tekin şu sözleri kaydetti: “Genel Başkanımız yoksul vatandaşa her ay 600 TL maaş vereceğiz dedi. Kaynak yok dediler. Kemal Kılıçdaroğlu Türkiye'nin kaynağıdır. Kılıçdaroğlu'na Türkiye'nin ihtiyacı vardır. Kaynak, bütünleştiren demektir. Kılıçdaroğlu; betondur, bütünleştirendir. Devlet; 17 trilyon parayı derneklere dağıtıyor. Bu paranın yarısı vatandaşın yarısı yandaşlara gidiyor. Ufak esnaf niye perişan? Ak Parti iktidarlığında, bu para ile yoksul her aileye yılda 6 bin TL para gelmesi lazım. Sen benim adıma neden ihtiyaçlarımı alıyorsun? Parayı ver, vatandaş istediği yere gidip, alışveriş yapsın. Biz iktidara geldiğimizde bu böyle olacak. Kılıçdaroğlu hesap uzmanı. Ayrıca 200 kat trilyon diye bir rakam yok.”

“Kış oyunlarına gölge düşmesin diye sesimizi çıkarmadık!”

“Organize işleri anlatacağız!”
Ak Parti üyelerinin, "CHP gelip tesisleri gezmedi 3 saat durup gitti, tesisleri görmedi' açıklamalarına yönelik Tekin; "Erzurum'da 8 saat dolaştık. Mesela şu saatte doludur kahveler. İşsizlikten tabii ki. Kış oyunlarına bir davet söz konusu olmadı. Olimpiyat tesislerini de gezeriz. Kimse merak etmesin. Uluslar arası bir organizasyon olduğu için, gölge düşmesin diye sesimizi çıkarmadık. Erzurum'da bir esnaf bu organizasyondan faydalanabildi mi? Erzurum'a gideceğiz ve organize işleri anlatacağız. Erzurumlular da bunları söyledi.” diye konuştu.

“Biz süs bebeği değiliz, tabii ki konuşacağız?”
“ 5 saat elbette konuşacağım. İşimiz bu. Halk bizi seçmiş. Türk adalet sistemini değiştiriyorlar. Bu konuda bir problem varsa kimi çağırırsınız? Türkiye'de hukuk sistemi tartışılıyor. Konuşması gerekenler konuşturulmuyor. Gazeteler, televizyonlar ne yapıyor? CHP'li olması gerekmiyor, bari bir AK Parti'li hukukçu çağırın konuşsun, anlatsın. Yok kimse konuşmayacak, siyasiler konuşacakmış. Biliyorum korkunuz var; ama korkmayın. Ak Partili seçmenler Allah aşkına çevrenizde aktif siyaset yapanların ekonomik gelişmelerine bir bakın. Ekonomik durumları iyi, huzurlular. "Bir inelim, vatandaşın derdi ne' diyen yok” dedi.

“Dikensiz gül bahçesi olmaz; ama Başbakan o hale getirdi!”
“CHP hangi ortalığı karıştırmış? Öğrencilere destek verdiğimizde de aynı şeyleri söylediler. Biz herkesin yanında olacağız, bunu bilin Sayın Başbakan. Türkiye'de yolsuzluk, işsizlik, yasak yok mu? AK Parti'nin lehine yazan medyaya sesleniyorum. Olumsuzluk yok mu Türkiye'de? Yolsuzluk, işsizlik sizi hiç ilgilendirmez mi? Sayın Genel Başkanımızın açıklamış olduğu dosyaları çürütsünler AK Parti'den özür dileyeceğim. Hangi gerekçe ile 2 tane Genel Başkan Yardımcınızı görevden aldınız? Kılıçdaroğlu'nu tatmin etmek için mi? sayın Kılıçdaroğlu'nun belgesiz konuşması söz konusu olamaz.” dedi.

“Organize işler dönüyor!”
“Din-iman dediler. Genel Başkanımız camilerdeki soygunu anlattı. 40 gündür daha cevap gelmedi. Elimizde belgeler var. Bunlar devletin müfettişlerinin yazdığı belgeler. Organize işler dönüyor, yolsuzluk var. Camilerin tadilatları ile övündüler, açılışı yaptılar. O işi yapan firma iş yapmadan trilyonlarca para almış. Belgeler bizde, isterlerse göndeririz.

“Gündem değişsin diye iftira atmayın!”
“Bizi takip eden basın, gittiğimiz yerlerde bir şey bulamayınca ergenekon sanığı milletvekili adayınız olacak mı? diyor. Organize işler ile hiç kimse meşgul bile değil. Niye sormuyorlar bunları? Ulusal gazetelerden ricamız var; iftira, yalan yazmasınlar. Herkes aday olabilir. Yasal çerçevede herkes başvurabilir. Gündem değişsin, CHP'de iç kargaşa yaşansın diye yapıyorlar.