Türkiye Sakatlar Derneği Aydın Şube Başkanı Sevgi Dinçer, Aydın"daki engelli vatandaşların sürekli olarak kullanabilecekleri tekerlekli sandalye konusunda sorunlar yaşadıklarını belirtti.
Engelli vatandaşların sadece bir tekerlekli sandalye ile ömürlerini geçirmesinin imkansız olduğunu söyleyen Sevgi Dinçer, “Engellilerin tekerlekli sandalyeleri özellikle yerli olanları çok çabuk yıpranıp kullanılmaz hale geliyor. Tekerlikli sandalyelerin imalatı her yerde olmadı için tamiratlarının yapılması da güç hale geliyor. Yerli tekerlekli sandalyeler 1 ile 3 yıl arasına da deforme olarak kullanılmaz hale geliyor. Böyle olunca da engellinin tekerlekli sandalye edinme sorunu tekrar başlıyor. Bu şartlardan dolayı engellilerin ikinci bir tekerlekli sandalye talebi yanlış anlaşılmamalı” dedi.
Engelli vatandaşların haricinden derneklerine yaşlı vatandaşlardan da tekerlekli sandalye talebi geldiğini ifade eden Sevgi Dinçer, “Yılda dernek olarak 500 civarında tekerlekli sandalye dağıtıyoruz. Engellilerin yanı sıra yürüyemez durumdaki yaşlı vatandaşlara da dağıtım yapıyoruz. İnsan gençliğinde sağlıklı olsa bile yaşlılığında doğal olarak engelli hale gelebilir” diye konuştu.