Selçuk"ta Namık Kemal Caddesinde bulunan eski Tekel Deposu ahşap zararlılarına karşı gaz yöntemiyle ilaçlandı.

Selçuk Belediyesi tarafından Kent Belleği Müzesi olarak hizmete sokulma hazırlıkları yapılan binada bulunan ahşap tavan, taban ve kapı pencere gibi yoğun ahşap malzemenin ahşap zararlılarına karşı korunması amacıyla Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi uzmanlarına yaptırılan ilaçlamanın bina yakınından geçenlere veya bulunanlara zarar vermemesi için vatandaşlar belediye tarafından anonslarla uyarıldı.
Binanın kapı ve pencere boşluklarının izole edilmesinin ardından binaya gaz ilacı saldıklarını belirten E.Ü. Ziraat Fakültesi Öğretim Görevlisi Ahmet Hatipoglu, “ Bina beş gün kapalı tutulacak. 19 Eylül Cumartesi akşamı binaya hapsettiğimiz gazı boşaltacağız. İlaç, solunum sistemi bulunan tüm canlılara karşı etkili olduğundan binanın yakınına fazla yaklaşılmaması gerekmektedir” dedi.

Tekel Müdürlüğünden devir alınan ve Kent Belleği Müzesi olarak hizmet vermesi için hazırlıkları süren binanın korunması yönelik gerekli önlemleri aldıklarını ifade eden Selçuk Belediye Başkanı H.Vefa Ülgür, “Son derece gelişmiş bilimsel yöntemlerle binada bulunan ahşap malzemenin zararlı canlılara karşı korunması için ilaçlama yaptırdık. Beş gün süreyle binaya yaklaşılmaması için vatandaşlarımızı uyardık, uyarıyoruz” diyerek önemli bir değere sahip binanın gelecek nesillere aktarılması için gereken özeni gösterdiklerini vurguladı.