Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, gelecek hafta Perşembe günü saat 11.00'de Genelkurmay Başkanı Orgeneral Işık Koşaner'i kabul edeceğini ve Koşaner'den tek tip askerlik konusunda brifing alacağını bildirdi.

Başbakan Erdoğan, Ankara Lojistik Üssü ve Gümrük İdare Birimlerinin açılış töreninin ardından basın mensuplarının gündemdeki konulara ilişkin sorularını yanıtladı.

''Genelkurmay Başkanı Orgeneral Işık Koşaner ile ne zaman görüşeceğiniz belli oldu mu?'' sorusunu yanıtlarken de Erdoğan, ''Perşembe günü saat 11.00'de konuyla ilgili brifingi alacağız'' dedi.

'FÜZE KALKANI TALEBİ GELMEDİ'

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Füze Kalkanı Projesi ilgili, ''Bizden böyle bir talepte bulunulmadı. Lizbon Zirvesi'nde de böyle bir emrivakiyle karşı karşıya olmamız söz konusu değil'' açıklamasında bulundu.

Başbakan Erdoğan, Türkiye'ye Füze Kalkanı oluşturulmasına ilişkin soruyu yanıtlarken de ''Bize henüz yapılmış bir teklif bu konuda yok, bir talep yok. Bir talep olmadığı için de şu anda bir açıklama yapmayı gereksiz görüyorum'' diye yanıtladı.

Erdoğan, bir gazetecinin, ''Lizbon'da NATO toplantısı olacak. O zaman Füze Kalkanı Projesi konusunda Türkiye'nin nasıl bir tavrı olacak? Konu şu anda tartışılıyor?'' sorusu üzerine, ''Tartışılması bizi ilgilendirmez. Bizden böyle bir talepte bulunulmadı. Lizbon Zirvesi'nde de böyle bir emrivakiyle karşı karşıya olmamız söz konusu değil'' dedi.

''Zirveye siz mi katılacaksınız?'' sorusu üzerine de Erdoğan, ''Şu anda öyle gözüküyor'' yanıtını verdi.

Başbakan Erdoğan, soruların ardından karayoluyla Kızılcahamam'a giderken makam aracını durdurdu ve Kazan'da oturan yaşlı bir kadınla sohbet etti. Yaşlı kadın, daha önce ağırladığı Başbakan Erdoğan'ı evine yemeğe davet etti. Ancak Başbakan Erdoğan'ın, ''yaşlı kadına şu anda vaktinin olmadığını ama pazar günü sona erecek AK Parti İstişare ve Değerlendirme Toplantısından sonra kendisini ziyaret edebileceğini söylediği'' öğrenildi.

Başbakan Erdoğan, AK Parti İstişare ve Değerlendirme Toplantı'sına katılmak üzere Kızılcahamam'a geldi.

A.A.