VATAN, “Beşiktaş"a ne oluyor?” sorusunu Beşiktaşlı yöneticilere sordu.. İşte çıkan sonuç

“Schuster Avrupa"yı düşünüp ligi ciddiye almıyor... Kontrolsüz bir hücum futbolu oynatıyor.. Taktik anlamında da hatalar yapıyor...”

“Madem rakiplerimiz 1960"ların futbolunu oynuyor. Biz niye 2010 futbolu oynayıp onları yenmiyoruz?”

LİGİN ilk 13 haftasında kaybedilen 18 puan Beşiktaş yönetiminin teknik direktör Schuster"e olan güvenini sarstı.. Sezon başından bu yana Alman teknik adamın arkasında duran bazı yöneticilere “Beşiktaş"a ne oluyor?” sorusunu yönelttik.. İsminin gizli kalmasını isteyen yöneticilerin Bernd Schuster"e yönelik eleştirilerinin özeti şöyle:

“BEŞİKTAŞ şov futbolu oynuyormuş gibi bir izlenim yaratılıyor.. Oysa futbol sonuç oyunu.. Dağıttığımız puanlara bakılırsa, şovu rakiplerimiz yapıyor.. Zaten biz de şov izlemek istesek Akatlar"a Allen Iverson"ı izlemeye gideriz.. Beşiktaş, geride kalan 13 haftada hâlâ şampiyon olacak bir futbol oynamıyor..”

“MUSTAFA Denizli zamanında bu takım gerideki dörtlü ve ortadaki 2 ön libero dahil savunma yapıyor, bu sayede az gol yiyordu.. Sorun, ön taraftaki oyuncuların üretken olmamasıydı.. Şimdi ise savunmacı 6"lı blok dahil herkes gol kovalıyor.. Üstelik ön taraftakiler yine gol atamıyor.. Bu nedenle irtifa kaybediyoruz.. Kongreye gitmek üzere olan G.Saray"la aynı durumda olmamızın sebebi bu..”

"Q7"DEN FORVET OLMAZ"

“MESELA Üzülmez her maçta en fazla 3 defa hücuma çıkar, defansta yerini kaybetmezdi.. Ernst önce kesicilik yapar, arada hücuma çıkardı.. Schuster ikisini de sürekli ileri yolluyor.. Hatta stoperlere bile "Durmayın çıkın" talimatı veriyor.. Sonuç ortada.. Her takıma karşı tuhaf kontrataklar veriyoruz.. Özellikle hücuma katılan sağ ve sol beklerin bölgesinden doğan kontrataklar bunlar..”

“KONYA ligin en kısır hücum takımlarından biri.. Ama 2 gol yediğimiz için kendimizi şanslı hissediyoruz.. Sadece onlara değil ki, Kasımpaşa"ya da bir sürü fırsat verdik.. Hatalı oynadığımızı Schuster ne zaman anlayacak, bilemiyoruz..”

“ELİMİZDE Quaresma gibi bir yetenek var.. Son 2 maçta Schuster onu santrforda oynattı, Nobre"yi de orta sahaya çekti.. Quaresma santrfor değil, Nobre orta saha değil.. Bu bariz hatanın hesabını soran var mı, merak içindeyiz..”

"TEKKE KAPRİS KURBANI"

“SCHUSTER bariz biçimde UEFA Avrupa Ligi"ni önemsiyor ve Türkiye Ligi"ni ciddiye almıyor.. Amacı çok belli: Avrupa"da iyi sonuç alıp 2 sene sonra başka bir kulübe gitmek.. Ancak bizim için hayat Avrupa"dan ibaret değil.. Türkiye"de bu halde olursak, seneye Avrupa maçlarını televizyondan izlemek zorunda kalırız..”

“SON 2 maçtır ilerde topa vuracak adamımız yok.. Ama garip bir kapris yüzünden Fatih Tekke kadrodışı kalıyor.. Hepimiz biliyoruz, Tekke fizikman oynamaya hazır durumda.. Ama Schuster onu kullanmıyor.. Ve Beşiktaş"a ceza veriyor, Tekke"ye değil.. Para cezası verip oynatsak, hem disiplini korurduk, hem de Beşiktaş kazanmış olurdu.. Madem oynatmayacaktı, Tekke"yi almasaydı o zaman..”

“SCHUSTER"İ uyarmanın zamanı geldi de geçiyor.. Adam kendini Beşiktaş"ın sahibi sanıyor.. Rakipler 1960"ların futbolunu oynuyormuş.. Oynasınlar, biz de 2010"un futbolunu oynayıp yenelim o zaman..”

YÖNETİMİN gayrıresmi görüşleri böyle.. Hatta dahası da var.. Bu kaos varken ilk yönetim kurulu toplantısında Schuster"in masaya yatırılması bekleniyor..

Denizli"nin 6 puan gerisinde kaldı



BEŞİKTAŞ"TA gelen gideni arattı. Guti, Quaresma, Aurelio ve Fatih transferleriyle sezona müthiş bir başlangıç yapan teknik direktör Schuster"in öğrencileri son 2 aylık periyotta "tepe taklak" oldu. Son Konya beraberliğiyle zirve yarışının çok gerisinde kalan siyah-beyazlılarda Alman hocanın performansı da tartışmaya açıldı. Siyah-beyazlıları şampiyonluğa ulaştıran Mustafa Denizli yönetiminde 13 haftalık performanslar göz önünde bulundurulduğunda geçen sezon 27, iki sezon önce de (İlk 6 haftası Ertuğrul Sağlam yönetiminde) 25 puan toplayan Beşiktaş, Schuster önderliğinde 21"de kaldı.

KALESİNDE gördüğü 14 golle son yılların en başarısızı grafiklerinden birini çizen Kara Kartal, Schuster yönetiminde gösterdiği 21 puanlık performansın aynısını 4 sezon önce Tigana görevdeyken de tekrarlamıştı.

DERBİNİN İLK İDMANI 10 EKSİKLE 

Sahasında Konya"ya puan kaptırıp ağır yara alan Beşiktaş, önümüzdeki hafta oynanacak G.Saray derbisinin hazırlıklarına ara vermeden başladı.

Konya"ya karşı forma giyen yıldızların rejenerasyon yaptığı idmanda diğer isimler şut çalışması yaptı. İdmana sakatlıkları olan Rüştü, Ersan, Yusuf, İ.Üzülmez, Bobo, Ekrem, Sivok, Nihat, Ferrari ve Quaresma katılmadı.

Ersan, G.Saray"a karşı sahada

LİG, Avrupa ve kupa derken, bu sezon 25 resmi maça çıkan Beşiktaş"ta forma giyen 28 futbolcunun 18"i sakatlık kurbanı oldu. Son olarak arka adalesinden sakatlanan Quaresma"nın ilk devreyi kapamasıyla morali bir hayli bozulan Kartal"da gözler kulüp doktoru Devrim Urgun"a çevrildi. İşte Urgun"un raporuna göre sakat futbolcuların son durumu:

Ersan: Sol üst adalesinde ödem olan Ersan, G.Saray derbisinde sahada.

İ.Üzülmez: Sol üst adalesinde ağrıları var. Durumu ciddi değil.

Yusuf: Bel spazmı var. Derbide forma giymesinde bir sakınca yok.

Rüştü: Sağ dizinde ödem var.