Kocaelispor maçından sonra görevine son verilen Skibbe'nin yerine takımın başına getirilen Bülent Korkmaz, Florya Metin Oktay Tesisleri'nde sözleşme imzaladı.


Basın toplantısına Adnan Polat başladı:

- "Bildiğiniz gibi Skibbe'yle birlikte başlamıştık. Kendisiyle idari anlamda hiçbir problemimiz olmadı. Centilmen bir arkadaştı. Futbolda alınan sonuçlar gitmesinin nedeni. Teknik direktörlerin kaderinde bu var. Kendisine yaptığı çalışmalardan dolayı teşekkür ediyorum."

- "Önümüzde UEFA Kupası maçı var. Bu dönemde herkes G.Saray'ın iddiasını kaybettiğini söylüyor. Hala UEFA'da finali, Süper Lig'de de şampiyonluğu hedefliyoruz. Bunu herkes böyle bilsin."

- "Skibbe'yle ilgili herkes sorumlu alıyor. Bu kulübün başkanı olarak bu sorumluluk da bana aittir."

- "93-94 sezonunda Bülent 24 yaşındayken takım kaptanı yapmıştım ben onu. O da o kaptanlığın hakkını fazlasıyla verdi. Ben inanıyorum ki teknik direktörlük konusunda da görevinin hakkını verecek"

- "Bu arada kulübün teknik patronu Bülent Korkmaz'dır. Kalli de hala teknik danışmandır. Ama Bülent Hoca'nın Galatasaray'ın teknik patronu olduğunu bir kez daha belirtiyorum. Skibbe'de teknik patrondu. Ona da kimse müdehale etmemişti."

- "Bülent Korkmaz'la daha önce de sözleşme imzaladım. Hiçbir zaman sözleşmeye ücret yazmamıştır. Bu sefer de aynı şey oluyor. Yine boş mukaveleye imza atıyor."

Ve imzalar atıldı. Adnan Polat soruları yanıtlıyor...

Gelen bir soru üzerine Polat, teknik direktör seçimiyle ilgili şöyle konuştu:

- "Teknik direktör seçimiyle ilgili olarak 6 tane alternatifimiz vardı. Bunlardan 4'ü yerli, 2'si yabancı teknik direktördü. Biz Bülent Korkmaz'ı seçtik."

Soruları yanıtlayan Adnan Polat, sözü Bülent Korkmaz'a bıraktı ve toplantıyı terk etti.

Bülent Korkmaz'ın açıklamaları:

"Ben her zaman söylüyordum. Futbolu bıraktıntan sonra da Galatasaray'a hizmet edeceğimi biliyordum. Galatasaray taraftarının görmek istediği futbolcu oynatacağım. Bu görevi Galatasaray Kulübü'ne yakışacak bir şekilde yapacağım. Bunun üstesinden geleceğime inanıyorum. Bunu taraftarlarla birlikte yapacağım. Şartlar ne olursa olsun, her zaman takımlarına sahip çıktılar ve sahip çıkmaya devam etmelerini istiyorum. Benim inancım devam ediyor, onların da devam etmesini istiyorum."

Hürriyet