10 Temmuz 2011 günü Tekkeköy ilçesi Aşağıçinik Mahallesi'nde Esra-Erkan Onaran'ın düğün merasiminde gelinin kardeşi Engin E.'nin (24) havaya ateş açmak isterken kazara ateş alan tabancadan çıkan kurşun, İstanbul'dan tatil için gelen iki çocuk annesi Sevgi Ölmez'in (30) göğsünü delip geçtikten sonra Eyüp Sezen'in (35) kafasına isabet etmişti. Sevgi Ölmez, kaldırıldığı Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde olay günü, Eyüp Sezen ise tedavi gördüğü aynı hastanenin yoğun bakım servisinde 7 gün sonra hayatını kaybetmişti.

Olaydan sonra tutuklanan Engin E.'nin ile kendisine silahı veren akrabası İlhan E.'nin (26) Samsun 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanmalarına bugün başlandı. Tutuklu bulunan Engin E., duruşmada hazır bulunurken, tutuksuz olarak yargılanan İlhan E. ise duruşmaya katılmadı. Tek kurşunla 2 kişinin ölümüne sebep olan özel bir şirkette güvenlikçi olarak çalışan Engin E., olay gününü anlattı. Kız kardeşinin düğün töreni sırasında erkek tarafının gelin almaya geldiğini belirten Engin E., "Bu sırada halay çekilmeye başlandı. Düğünün bende oluşturduğu sevinç ve psikolojiyle akrabamız İlhan E.'de silah olduğunu düşünerek, tabancasını istedim. Önce silahının olmadığını söyledi. Israr edince belinden çıkartıp bana verdi. Silahı sağ elime alıp ateş etmek için havaya kaldırdığım sırada düğünde bulunanlar tabancanın şarjörünün olmadığını söylediler. Ben de silahı yere indirmek isterken nasıl olduğunu anlayamadığım bir şekilde tabanca ateş aldı. Olay bu şekilde oldu. Düğünde bulunanlar panik içinde koşuşturdular.

Komşumuzun kızı olan Sevgi Ölmez'in vurulup yere düştüğünü gördüm. Başka bir olay olmasın diye ağabeyim Mustafa E. beni oradan uzaklaştırdı. Samsun'a geldim. Amcam Vedat E.'yi arayarak beni polise teslim etmesini istedim. Amcam gelip beni aldı ve polise teslim etti" dedi.

Ölen Sevgi Ölmez'in eşi Nadir Ölmez, sanık Engin E. ile silahın sahibi İlhan E.'den şikayetçi olduğunu söyledi. Nadir Ölmez, "Olay günü İstanbul'daydım. Her iki sanıktan şikayetçiyim. Ayrıca, olayların tespit edilmemesi için düğün kasetini imha eden Halil O.'den de şikayetçiyim" diye konuştu.

Ölen Eyüp Sezen'in eşi Fatma Sezen de eşinin ölümüne sebep olan her iki sanıktan da şikayetçi olduğunu ifade etti. Ölen Sevgi Ölmez'in büyük babası Hüseyin Özkök (76) ise torunun ölümüne sebep olan Engin E. ile bu olaya yol açan İlhan E.'den (26) şikayetçi olduğunu, iki kişinin ölümüne sebep olan İlhan E.'nin olayda büyük ihmali olduğunu ve tutuklanması gerektiğini ileri sürdü.

Duruşma tanıkların dinlenmesinin ardından ileri bir tarihe ertelendi.