Konya 1. Organize Sanayi Bölgesi'nde bir firma tek kullanımlık terlik, plastik tabaklar, kaşık, çatallar gibi tek kullanımlık ekonomik ve pratik seccade üretti.

Konya 1. Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren Pratikser firması, üstü kağıt altı polietilen maddeden, sıvı geçirmeyen, ucuz ve pratik seccade üreterek kullanıcıların beğenisine sundu.

Pratikser Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Kaşdoğan, yaptığı açıklamada, yaptıkları ürünlerin sofra, masa ve piknik örtüsü olarak kullanıldığını, ortaya çıkan bir fikir sonrası tek kullanımlık seccade üretmeye karar verdiklerini anlattı.

Fikir, Sultanahmet'te doğdu

Arkadaşlarıyla İstanbul Sultanahmet Camii'ne namaz kılmak için gittiklerini anlatan Kaşdoğan, "Biraz da geç kaldığımız için hasırların üzerinde namaz kıldık. Arkadaşlarla aramızda konuşurken buralarda kullanılabilecek ürün fikri doğdu. Sonrasında bu fikri geliştirdik ve üstü kağıt altı polietilen, tek kullanımlık, çok ucuza mal olan bir ürün ürettik. Bu seccadeyi arabanızın bagajında, gömleğinizin cebinde taşıyabilirsiniz" dedi.

Seccadenin sadece pratik ve ucuz değil aynı zamanda hijyenik olduğuna dikkati çeken Kaşdoğan, "Hijyenik ve çok sağlıklı bir ürün. Bazı hastanelerde bu ürünleri hijyenik olduğu için hasta yakınlarına bile vermeye başladılar" diye konuştu.

Turizme de hizmet ediyor

Özellikle Müslüman nüfusun ağırlıklı olduğu ülkelerden gelen turistlerin gittikleri otellerde seccade sorduğunu vurgulayan Kaşdoğan, "Namaz kılan turistler, konakladıkları otellerde seccade soruyor. Turistik otellerde seccade büyük sorundu. Çünkü misafir ettikleri turistlerin kimi seccadeyi alıp götürebiliyor kimileri ise 'kirlendi' deyip ikinci kez kullanmıyor, atıyor. Bu ürün, poşetlerin içinde, tek kullanımlık şampuan veya bez terlik gibi otel odalarına konulabiliyor" ifadelerini kullandı.