Fanatik İstanbulspor taraftarı Kenan Özvaran, 3. Lig 1. Grup"ta yer alan ve düşmeme mücadelesi veren bir zamanların Süper Lig ekibi İstanbulspor"un peşinden her yere gidiyor.

Son olarak takımının 3. Lig 1. Grup"ta oynadığı Nazilli Belediyespor deplasmanı için İstanbul"dan Nazilli"ye giden üniversite öğrencisi 23 yaşındaki Özvaran, her çocuk gibi ilk olarak babasıyla birlikte maçlara gitmeye başlamış.

İstanbulspor"un sarı-siyah renklerinin çocuk yaşta içine işlediğini kaydeden Özvaran; “Babam, Cem Uzan"ın İstanbulspor"u bırakmasından sonra takıma küsmeye başladı.

İstanbulspor, İstanbul"un takımı olmasına rağmen taraftarı olmayan bir takım olarak kamuoyunda lanse ediliyor. Ancak, durum böyle değil. İstanbulspor"un çok sayıda küskün de olsa taraftarı var” dedi.

İstanbulspor"un tarihinden örnek veren Özvaran, İstanbulspor"un İstanbul Erkek Lisesi kültüründen geldiğini ve lise kültürü almış olan Galatasaray gibi bir camia olduğunu ifade etti.

2005 yılında şimdiki adıyla Spor Toto Süper Lig"den düşen İstanbulspor"un taraftarının var olduğunu göstermek için yola çıktığını belirten Özvuran İstanbulspor"un peşinden ilk kez deplasmana 2003-2004 sezonunda Konya"ya 15-20 kişilik bir grupla deplasmana gittiğini söyledi.

Deplasmanlara gitmek için ailesinden para isteyemediğini, ailesinin ihtiyacı olmamasına rağmen part time çalıştığını belirten fanatik İstanbulspor taraftarı Özvaran, “Deplasmanlara kendi imkanlarımla gidiyorum. Maçlara gidebilecek parayı biriktirmek için de okuldan sonra özel bir şirkette çalışıyorum” diye konuştu.

“MAÇTAN SONRAKİ GÜNLERDE DERSLERE YETİŞMEK ZOR OLUYOR”
Sezon içerisinde gidecek olduğu deplasmanları çok önceden planlamak zorunda olduğunu kaydeden Özvaran, “Nazilli deplasmanı öncesinde biletimi 6-7 ay önceden aldım. Hayatımı İstanbulspor"a göre yönlendiriyorum. Bu durum ara-sıra beni zorluyor. Maçlardan sonraki günlerde sabah erken saatlerde önemli sınavlarım ve derslerim olabiliyor. O zaman, sınavlara ve derslere yetişmek biraz zor oluyor” şeklinde konuştu.

Anadolu"nun bir çok şehrine ve ilçesine İstanbulspor sayesinde gittiğini belirten Özvaran; “İnternette gittiğim maçlarla ilgili blog yazıyorum. Blogumu takip eden arkadaşlar zaten beni tanıyor.

Gittiğim deplasmanlarda, beni ağırlamak istiyorlar. Daha önce hiç görmediğim ve tahmin edemeyeceğim şehirlerde arkadaşlarım oldu” dedi.

Edindiği güzel dostlukların yanında bazı deplasmanlarda sıkıntı yaşadığını da belirten Özvaran; “ İstanbulspor"un galip geldiği bazı deplasmanlarda küfür yiyebiliyorum” dedi.

Yakın çevresi haricinde çoğu arkadaşının İstanbulsporlu olduğunu bilmediğini belirten Özvaran, “Arkadaşlarım İstanbulsporlu olduğumu bilmiyor. Yakın çevrem ise bana "manyak, deli" gözüyle bakıyor. Dışarıdan ilginç tepkiler aldığım için İstanbulsporlu olduğumu söylemiyorum” dedi.

“ANNEM SENDE Mİ BUNLAR GİBİSİN DİYOR”
Ailesinin, televizyonlarda gösterilen taraftarlar arasındaki şiddet görüntülerini izlediğinde kendisine tepki gösterdiğini ifade eden Özvuran; “Taraftarlığın maalesef kötü etiketi var. Annem televizyonda stadlardaki olumsuz olayları izleyince, "Sen de bunlar gibi misin" diyor. Ancak, İstanbulspor kültüründe kötü tezahurat yoktur. Genelde oturarak maçları izliyorum” diye konuştu.

Gittiği deplasmanlarda ilginç hikayeleri de bulunduğunu kaydeden Özvuran, bugüne kadar gittiği en zor deplasmanın köpeklerden korktuğu için Ankara Macunköy Stadı"nda geçmişte oynanan Türk Telekomspor maçı olduğunu söyledi.

Kendisi açısından Ankara Ostim Stadı"nın acı bir anısı olduğunu dile getiren Özvuran; “2005 yılında İstanbulspor Ostim"de oynadığı Ankaraspor maçı ile Süper Lig"den düştü. Bundan 3 yıl sonra İstanbulspor"un 2. Lig"de oynadığı Etimesgut Şekerspor maçına gitmek benim için zor oldu ve bende Ostim Stadı kötü bir anı olarak kaldı” ifadelerini kullandı.

Özvuran, İstanbulspor"un 5 yıldır çöküş süreci yaşadığını ancak bunun kendisini yıldırmadığını belirterek, “Takımımın 3 kez ligden düştüğüne şahit oldum.Hiç şampiyonluk görmedim. İstanbulspor bu yıl da küme düşmeme mücadelesi veriyor. İstanbulspor"un amatör liglere düşmemesini istiyorum. Bu yıl küme düşmeyelim, seneye umarım takımımız çıkışa geçer” diye konuştu.

HAKSIZ YERE SÜPER LİG"E ÇIKMAYALIM
Ara sıra gündeme gelen İstanbul Büyükşehir Belediyespor"un İstanbulspor ile birleşmesi söz konusu olduğuna dikkat çeken Özvuran, bunu İstanbulspor Başkanı Ömer Sarıalioğlu"nun kabul etmediğini söyledi. Özvuran; “Haksız yere takımımın Süper Lig"e çıkmasını istemiyorum.Belediyelerin profesyonel takımları desteklemesine karşıyım. Belediyeler sporun gelişmesi için amatör spor dallarına destek vermeli. İstanbulspor İstanbul Büyükşehir Belediyespor ile birleşirse Süper Lig"de mücadele edecek İstanbulspor"u bırakırım” şeklinde konuştu.