Almanya'da görülen Deniz Feneri davasında sanıkalar hakkındaki cezalar kesinleşti. Davaya bakan Alman hakim, "Almanya tarihinin en büyük yolsuzluğu" diyerek, soygunun boyutunu vurgularken, soygunun Türkiye ayağının da olduğunu ve planın burada yapıldığına dikkat çekti. Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin'in konuyla ilgili yorumu kısaydı: 'Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının suç işlemesi ve bunun sonucunda yargılananların hüküm giymeleri sevinilecek bir şey değil'


"SEVİNİLECEK BİR ŞEY DEĞİL"

Almanya'da görülen Deniz Feneri davasının hatırlatılması üzerine Şahin, ne kendisinin ne de bakanlığının bu davanın tarafı olmadığını söyledi. Şahin, 'Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının suç işlemesi ve bunun sonucunda yargılananların hüküm giymeleri sevinilecek bir şey değil. Özellikle bunun yurt dışında işlenmiş olması ve yurt dışında hüküm giymiş olmaları çok daha üzüntü vericidir. Bakanlığıma bu dava veya başka davalarla ilgili hukuki yardımlaşma açısından bir görev düştüğünde o mutlaka yerine getirilecektir' dedi.

ALMANYA'DAN YARDIM TALEBİ GELMEDİ

'Alman makamlarından herhangi bir yardım talebi gelip gelmediğinin' sorulmasına karşılık Şahin, bu konuda herhangi bir talep gelmediğini ifade etti. Davanın Türkiye ayağıyla ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının soruşturma başlattığını hatırlatan Şahin, henüz ilgili kişilerin kendisine bilgi vermediğini söyledi.

'ERUYGUR'A GEÇMİŞ OLSUN' DEDİ

Emekli Orgeneral Şener Eruygur'un cezaevinde düşerek beyin kanaması geçirmesiyle ilgili sorular üzerine Şahin, Eruygur'a geçmiş olsun dileklerini iletti.

Eruygur'un, F tipi ceza infaz kurumunda kaldığını, kurumun dubleks şeklinde olduğunu belirten Şahin, 'Sanıyorum, üstteki odadan merdivenle aşağı inerken düşmüş. İlgili hastane başhekiminin açıkladığı kadarıyla ufak çaplı da olsa bir beyin kanaması teşhisi konulmuş. Birkaç gün hastanede kalması gerektiğine dair bize bilgi geldi. Aldığım malumat bu kadar' diye konuştu.

Vatan