Dün Beykoz'da düşen ve 4 kişinin ölümüne neden olan polis helikopterinin önce içerisindeki cenazelere ulaşıldı. Bugün de 100 metre derinlikten çıkarıldı. Denizden çıkarılan helikopter incelemeye alındı. Kazada şehit olan polisler için de İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün Vatan Caddesindeki yerleşkesinde şehit polisler için tören düzenlendi. Hayatını kaybeden 30 yaşındaki pilot komiser Murat Güçlü, 1 ay sonra evlenecekti. Cenaze törenine nişanlısının damatlığıyla gelen genç kız gözyaşlarına boğuldu. Çiftin bugün gelinlik ve damatlık provası vardı. Genç kız "Tek kanatla nasıl uçarım ben" diyerek feryat etti.

BEYKOZ açıklarında denize düşen polis helikopterinde hayatını kaybeden 42 yaşındaki Emniyet Bilgi İşlem Şube Müdürü Ragıp Ali Bilgen, 9 yaşındaki oğlu Abdullah Tarık Bilgen, 30 yaşındaki pilot komiser Murat Güçlü, 31 yaşındaki THY pilotu Mehmet Oray Sarıçay için Fatih Camii’nde öğle vakti cenaze töreni düzenlendi. Cenaze törenine 29 Mayıs’ta evleneceği nişanlısı Pilot komiser Murat Güçlü’nün damatlığıyla gelen, yakınlarınının desteğiyle güçlükle ayakta duran Rümeysa Tekelioğlu’nun, Türk bayrağına sarılı tabuta sarılarak "Beni bırakıp nerelere gittin? Biz tek kanatlı melekleriz. Ancak biribirimize sarılarak uçabiliriz. Beni kanatsız bıraktın. Tek kanatla nasıl uçarım ben" diye ağlaması yürek yaktı. Rümeysa Tekelioğlu, bugün Fatih’te gelinlik provası yapacaktı. Murat Güçlü’nün babası Hüseyin Güçlü ile annesi Yurdagül Güçlü’yü yakınları tesellik etmekte güçlük çekti.



Eşi Ragıp Ali Bilgen ve 9 yaşındaki oğlu Abdullah Tarık Bilgen’i kaybeden Ayşe Bilgen’i yakınları teselli etmekte zorlandı. Ragıp Bilgen’in babası Mehmet Ali ve eşi Ayşe Bilgen de Mersin’den gelerek cenaze törenine katılarak gözyaşı döktüler.

31 yaşındaki THY pilotu Mehmet Oray Sarıçay’ın cenazesi ise sabah erken saatlerde Bilecik’e gönderildi. Ragıp Ali Bilgen, oğlu Abdullah Tarık ve pilot komiser Murat Güçlü’nün Adli Tıp Kurumu’ndan alınan cenazeleri, Kozlu Mezarlığı Gasilnaesi’ne oradan da Fatih Camii’ne getirildi. Buradaki töreni İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Avni Mutlu, içişleri eski bakanları Abdülkadir Aksu, Murat Başeskioğlu ile çok sayıda emniyet mensubu katılarak şehitlerin yakınlarına başsağlığı dileğinde bulundu.

Adli Tıp Kurumu’ndan sabah saatlerinde alınan THY Pilotu Mehmet Oray Sarıçay’ın cenazesi de, daha sonra Yeşilköy’deki evine getirildi. Helallik alınmasının ardından Sarıçay’ın cenazesi ambulansla memleketi Bilecik’e gönderildi. Helallik alınması sırasında Sarıçay’ın akrabaları ve arkadaşları gözyaşlarına boğuldu.

100 METRE DERİNDEN ÇIKARILDI

Havanın kararması nedeniyle dün 19.30 sıralarında çalışmalara ara veren Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü, Sahil Güvenlik Komutanlığı ve Deniz Polisi ekipleri, bu sabah tekrar çalışmalara başladı.

Helikopter enkazı saat saat 13.30 sıralarında denizden çıkarıldı. Enkaz, İstanbul Büyükşehir Belediyesine ait bir motora yükledi. Üzeri brandayla örtülen helikopter, Balat'taki Deniz Polisi Amirliğine götürülmek üzere yola çıkartıldı.

KAZADAN KURTULAN POLİSİN AMELİYATI YAPILDI

Beykoz’daki helikopter kazasından yaralı kurtulan pilot, İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı Kemal Özdemir’in sağlık durumuyla ilgili tedavi gördüğü hastaneden açıklama yapıldı.

Açıklamada, Özdemir’e başarıyla gerçekleştirilen omurga stabilizasyonu ameliyatı yapıldığı belirtildi. Açıklama şu şekilde devam etti:

"Hastamızda, hastanemize ulaştırıldığında yüksekten düşmeye bağlı olarak genel vücut travması mevcuttu. Hastanemizde uygulanan ilk müdahalenin ardından yaptığımız tetkikler sonucunda bel omurlarında kırıklar olduğunu tespit ettik. Acil olarak ameliyat kararı aldığımız hastamıza dün akşam saat 22:00’de başarılıyla gerçekleşen "omurga stabilizasyonu" operasyonunu uyguladık. Operasyon sonucunda genel sağlık durumunun iyi olduğunu, nörolojik tablosunun tamamen düzeldiğini gözlemledik. Kemal Özdemir’in bugün ayağa kaldırılıp yürütülmesini planlıyoruz."

HÜRRİYET