Sezona iyi başlamadıklarını kabullenen gurbetçi futbolcu, kötü grafiği derbi maçla değiştireceklerini belirtip, “Kağıt üzerinde F.Bahçe favori gözüküyor ama unutulmasın ki maç 0-0 başlar. Seyircimiz önünde oyunu rakip sahaya yıkarak maçı tek kaleye çevireceğiz. Beşiktaş 4 yıldır ligde kazanamıyor. Bu tabloyu değiştireceğiz. Şampiyon olmayı istiyorsak 3 puanla ayrılmayız. Hepimiz aramızda derbi maçı konuşuyor ve motive oluyoruz” dedi. Teknik direktör Mustafa Denizli'nin Beşiktaş'a ilk geldiği zaman kendisini takımda düşünmediği, ancak gösterdiği performansla kendisini yanılttığı yolundaki açıklamasını hatırlattığımızda Ekrem, “Ertuğrul Sağlam zamanı fazla şans bulamamıştım ama Mustafa Denizli benim hırsımı ve mücadeleci futbolumu gördü.

Baktı ki ben çalışıyorum, bana forma verdi. Kendisine bana verdiği destekten dolayı teşekkür ederim” karşılığını verdi. Beşiktaş'ın jokeri olan gurbetçi futbolcu bazen nerede oynayacağına kendisinin de şaşırdığını ifade ederek, “Oynadığım tüm takımlarda aynı mevkide oynamadım. Ya sağ kanatta, ya da sol kanatta görev aldım. Defansın ve orta sahanın her yerinde oynadım. O kadar çok mevki değiştirdim ki, nerde oynayacağıma bazen bende şaşırıyorum. Benim için mevkii fark etmez” şeklinde konuştu.

Gönlümde Ay-Yıldız yatıyor

Avusturya Milli Takımı'na çağrıldım ancak omzumdaki sakatlık nedeniyle gidemedim. Türk olduğum için öncelikli tercihim Türk Milli Takımı. Zamanında Fatih Terim'le konuşmadım ama Türk Milli Takımı'na çağrılırsam çok mutlu olurum. Ama Avusturya'dan çağrı alırsam buna 'hayır' diyemem.

Kötü tezahürata kulağımızı tıkıyoruz

Ben Beşiktaş'a gelmeden önce Beşiktaş'ta oynayan arkadaşlarım bana, 'Bu taraftar önünde oynamak zordur' diyorlardı. Taraftar basksıını üzerimde hissetmedim. Yönetime yönelik tezahüratları duymamaya çalışıyoruz.

Alex çok tehlikeli

F.Bahçe'de en etkili oyuncu Alex. Bazen 90 dakika maçta olmuyor. Ama bir bakıyorsunuz ortaya çıkıyor ve 2 gol atıp takımını galibiyete taşıyor. Alex'i oynatmazsak F.Bahçe'yi daha rahat yeneriz. Derbide sağda oynarsam karşımda Santos ya da Carlos olacak. Solda oynarsam da Gökhan Gönül ve Mehmet Topuz olacak./yeni şafak