Gövdeden birbirine yapışık, kafa ve ayakları ayrı olan yavru kedileri evine götüren Göktürk, enikleri yaşatmak için Kaymakamlık ve İlçe Tarım Müdürlüğü'nden yardım istedi. Milyonda bir görülen vakayla karşılaşan veteriner hekim, kedilerden ikisinin öldüğünü, yapışık diğer üçüzlerin yaşatılması için operasyon geçireceklerini söyledi.

İki gün evde süt vererek beslediği kedilerden birinin ölmesi, diğerinin de yapışık olduğu bedenden ayrılması üzerine Taner Göktürk, 3 kedinin yaşaması Tarım İlçe Müdürlüğü"nde görevli veteriner hekimleri aradı. Eve gelen veteriner hekim Bünyamin Karabıyık ile Murat Akaya, yapışık yavruları görünce çok şaşırdı.

Yapışık kedilere ilk müdahaleyi yapan veteriner hekimler, Kaymakam Berkan Sönmezay"ı arayarak durumu anlattı. Kedilerin kurtarılması için gerekirse devlet hastanesinin ameliyathanesinin kullanılabileceğini söyleyen Kaymakam Sönmezay, enikler için gerekenin yapılmasını istedi. Tarım İlçe Müdürlüğü"nde ilk tedaviyi yapan veteriner hekim Murat Akaya, yavru kedilerin durumunun hassas olduğunu ve burada müdahale edilmesi durumunda kedilerin hayatlarını kaybedebileceğini söyledi.

Üç kedinin çok sağlıklı olduğunu kaydeden Akaya, “Diyadin"de yeterli malzeme ve donanıma sahip olmadığımız için müdahale etmemiz çok riskli. Bunun için tam teşekküllü bir veterinerlik hastanesine ihtiyacımız var. Kaymakam Sönmezay"ın talimatıyla yavru kedileri özel bir araçla Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Veteriner Fakültesine gönderdik” diye konuştu.

DHA