Gece (Beren Saat), Cemal (Erkan Petekkaya) ve Yusuf (Murat Ünalmış) bu yıl sinema izleyicisinin en fazla koşuşacağı üçlü olacak.
Bir intihar bombacısı olan kız ile milli takıma 400 metre koşucusu olmak için çalışan bir atletin yollarının kesişeceği filmde Yusuf ve Gece'nin aşkları dillere destan olacak.

12 Eylül darbesinden sonra, anne ve babası polis baskınında gözleri önünde katledilen Gece'in yaşadığı büyük dram, onu aşk ve ölüm arasında bir seçim yapmaya zorlayacak. Konusu ve prodüksiyonu ile de dikkat çekecek olan Gece'nin Kanatları'nın oyuncu kadrosuda, Güneşi Gördüm filmindeki başarılı performansı ile konuşulan Murat Ünalmış, televizyon dünyasının çok sevilen oyuncusu ve ilk kez bir sinema filmi için kamera karşısına geçen Erkan Petekkaya ve büyük bir örgütün liderini oynayan Yavuz Bingöl'ün yanı sıra Alper Kul, Teoman Kumbaracı, Ferit Kaya, Ali Barışık , Cezmi Baskın ve Arif Erkin rol alıyor.

Gösterdiği performansı ile yönetmen Serdar Akar'dan tam not alan, Türkiye'nin en popüler kadın oyuncusu olan Beren Saat, senaryoyu bir solukta okuduğunu ve teklifi büyük bir istekle kabul ettiğini belirtiyor. 'Dizi filmime ara verince tatile gidecektim. Ama çok güzel bir senaryo gelince her şeyden vazgeçtim. Çünkü böyle senaryolar bir kadın oyuncu için 20 yılda bir gelir. Bu yıl çok sükse yapacağını düşündüğün 'Gece'nin Kanatları' filminin kadrosuna dahil olduğum için çok mutluyum. Tatil yapamadım ama hayatımın filminde oynadığıma inanıyorum.' dedi.

Tutkuyla, inancı ve aşkla acıyı anlatan film, Mahsun Kırmızıgül'ün proje tasarım ve Ahmet Küçükkayalı ile birlikte senarist olarak imzasıyla 11 Aralık 2009'da beyaz perdede sinema izleyicisiyle buluşacak. SABAH