CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, dün yayına başlayan Kürtçe TV'ye tepki gösterdi. Devletin Kürtçe kanal kurmasının ters olduğunu belirten Baykal'ın sözleri şöyle:
Deniz Baykal, CHP Genel Merkezi'nde bulunan böcekle ilgili yaptığı açıklamada, böceği oraya kimin koyduğunu bilmediklerini bununla birlikte polise de güvenmediklerini söyledi.

CNNTürk'de Fikret Bila ve Murat Yetkin'in sorularını cevaplayan Deniz Baykal Kürtçe TV yayınına da tepki gösterdi. Develtin böyle bir şeye ön ayak olmasının yanlış olduğunu belirten Baykal, etnik talepler doğrultusunda 70 milyonun parasının harcanamayacağını ifade etti.

Baykal'ın sözleri şöyle:

"AK PARTİ YAPTIRDI DİYEMEM"

"Böceği oraya kim koydu. ? Bunların aydınlatılması gerekiyor. Ama polise güvenmiyoruz. Yeterince topluma güven vermediği açıktır. Biz inceleyeceğiz sonra da bakın böyle bir olay var diyeceğiz. Kimseyi suçlamak istemem, dinlemeyi AKP yaptırdı diyemem. Ama gizli bilgi toplamak isteyen meraklı çevreler var."

70 MİLYONUN PARASI KĞRTÇE TV'YE KARCANAMAZ

Herkes kendi analadilinde yayın yapabilir ama bunu develtin kurumunun yapması bence yanlış. 70 milyonun parasının sadece bir kesim vatandaşlarımızın etnik talepleri karşısında harcanması doğru değildir. Bu zamanla başka taleplere dönüşecek. Devlet etnik kör olmalıdır. Giderek devleti her türlü etnik talep karşısında güç duruma sokar. Çok ciddi sonuçları olacak. Ya biliyorlar ki tehlikeli bir iş yapıyorlar, ya da bilmiyorlar. Tehlikeli iş yapıyorlar.


HABER 7