Bahçeli, yapığı yazılı açıklamada ekonomideki son gelişmeleri değerlendirdi.

Türkiye'nin bir yıla yakın süredir derin ve uzun bir ekonomik krizin etkisi ve hakimiyeti altında olduğunu ifade eden Bahçeli, şunları kaydetti:

''Özellikle son günlerde birbiri ardına açıklanan ekonomik veriler, aksi görüşlere rağmen krizin bariz bir şekilde devam ettiğini, sosyal ve ekonomik sistemi her yönden baskı altına aldığını göstermiştir. Başbakan Erdoğan'ın yok farz ettiği, başka tartışma ve sanal gündemlerle görmezden geldiği ekonomideki yangın gittikçe yayılmış ve ekonomik afet her hanenin kapısına dayanmıştır.

Bugün Türkiye'nin ekonomik güvenliği hiç olmadığı kadar tehdit ve tehlikelere maruz kalmış bulunmaktadır. Durum ciddidir ve Türkiye'nin en önemli sorunlarının başında gelen ekonomideki buhran telafi edilemeyecek bir aşamaya gelmiştir.''

Devlet Bahçeli, ''Orta Vadeli Ekonomik Programın ekonomide olumlu yönde değişim ve umut verici gelişmelerin olmayacağını ilan etiğini'' savunduğu açıklamasında, şu görüşlere yer verdi:

''Son zamanlarda içine çekilmek istenen dipsiz kuyulardan kurtulmanın çarelerini arayan aziz milletimiz, bir tarafta da ekonomide dinmek ve tükenmek bilmeyen sarsıntıların sancılarını yaşamaktadır. Kimliklerin kışkırtıldığı, demokratikleşme söylemleriyle üzeri örtülen yıkım sürecinin alt yapı çalışmalarının yapıldığı bugünkü ortamda; ekonomideki bozgun ve tahribat alabildiğine artmıştır.

Bu kapsamda AKP iktidarı tarafından Türkiye ekonomisi unutulmuş, kriz başıboş bırakılmış, alınması gereken tedbirler ihmal edilmiş ve maalesef milletimiz kendi kaderine terk edilmiştir.''

Geçen hafta açıklanan 2009 yılı ikinci çeyrek GSYH rakamlarına göre Türkiye ekonomisi bir yıl öncesinin aynı dönemine göre yüzde yedi oranında küçüldüğünü ifade eden Bahçeli, ''Dokuz aydır daralan ve resesyon çarkında öğütülen ekonomik sistemin sonucunda Türk milleti'nin fakirleştiğini, sefalete mahkum olduğunu ve işsizliğin önlenemez yükselişiyle geleceğinden endişe eder bir duruma geldiğini'' kaydetti.

Bahçeli, Orta Vadeli Ekonomik Program'ın 2009 yılında ekonominin eksi yüzde 6 oranında gerileyeceğinin hükümet tarafından itirafı olduğunu savunarak, ''2009 yılının kaybedilmiş bir yıl olduğunun kanıtıdır'' görüşünü aktardı. /yeni şafak