Yurtdışında yaşayan gurbetçilerimizi dolandıran şirketlerin hikayesini anlatan ' Takiye ' filmine tehdit mesajları geliyor.

Filmfabrik adına yapımcı Kadir Sözen, bir açıklama yaparak "Takiye filmi vizyona girdikten sonra hem Almanya'da ki ofise hem de Türkiye'de ki ofisimize mail ve telefon üzerinden tehditvari mesajlar gelmektedir. Ayrıca filmi desteklediğini söyleyen Avrupa Türkleri Dayanışma Derneği ofislerine de tehdit telefonları gelmektedir.

Gelen bir e-mail filmin İslam düşmanı insanlar tarafından yapıldığını ve yaptırıldığını öne sürüyor. Oysa film İslam adı altında insanların duygularını sömürüp onlardan ekonomik olarak faydalanmaya çalışan sahtekarların geçek yüzlerini ortaya sermektedir. Son 20 yıldır başta Almanya olmak üzere Batı Avrupa'da yaklaşık 1 milyon insandan toplanan paranın 20 milyar dolar olduğu söylenmekte. Hatta TBMM tarafından kurulan meclis komisyonunun raporuna göre 12 milyar dolar para toplanmıştır.

Filmfabrik olarak biz insanlara büyük acılar,travmalar yaşatmış bu meseleyi kendi doğrularımız,sezgilerimiz ve sinemacı birikimimizle ele alarak bir film olarak tasarlayıp hayata geçirdik ve şu anda tüm Türkiye'de sinemalarda oynuyor.Bu mesajları,tehditleri okudukça ve gördükçe yaptığımız için doğruluğundan bir kez daha emin oluyoruz." dedi.

Vatan