Atatürk'le 30 ay evli kalan Latife Hanım'ın sırlarının kitap yapılması, tartışma başlattı. Latife Hanım'ın torunu, kitabın yazarına sert tepki gösterdi.

Latife Hanım'ın kız kardeşi Vecihe İlmen'in torunu Mehmet Sadık Öke, SABAH'a özel açıklamalarda bulundu. Atatürk'le Latife Hanım'ın 30 ay süren evliliği üzerinden yapılan tartışmaları, gereksiz bulan Öke, "Ortada bahsedildiği gibi sır falan yok. Kavgaları da, mutlulukları da herkesin gözü önünde yaşanıyor. Her şey kayıt altında" dedi.

"Bazı yazarlar Atatürk üzerinden para kazanıp, kariyer yapıyor" diyen Öke; ailenin, boşanmanın ardından dışlanmasını ve düşman ilan edilmesini ise kabul etmedi.

Latife Hanım'ı karalayarak Atatürk'ü yüceltmek isteyenlerin, onun anısına haksızlık yaptığını belirten Öke; şöyle devam etti: "Boşanmanın ardından ailenin Paşa ile ilişkisi ölene dek devam etti. Latife Hanım'ın kaç dil bildiği, eğitimi o dönemin tanıklarınca bizzat anlatılmıştır. Bir borç meselesi nedeniyle yazılmış üç mektubun dışında başka mektup veya tehdit, söz konusu değildir."

Araştırmacı Eriş Ülger, son kitabında; "Latife Hanım 6-8 dil biliyordu" iddialarının asılsız olduğunu yazdı. Ayrıca kitapta; "Evlilik bittikten sonra da Latife Hanım'ın babası Uşşakizade Muammer Bey'in Atatürk'le teması kesmediği ve Başyaver Salih Bozok aracılığıyla bazen üstü örtülü tehdit mektupları yazdığı" iddiaları da yer alıyor.

Sabah