Edinilen bilgiye göre; Nazilli İlçe Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Büro Amirliği ekiplerince ilçe genelinde tehdit ve baskı ile zorla senet imzalatarak tefecilik organizasyonlara yönelik başlatılan çalışma kapsamında suç işletmek için örgüt kurmak, örgüte üye olmak, tefecilik, zorla senet imzalatmak ve tehdit suçlarına karıştıkları tespit edilen M.G., M.G., İ.G., B.G., N.E. ve M.S. isimli şüpheliler gözaltına alındı. Yapılan soruşturmada şüpheli İ.G"nin örgütün finans kaynağı olduğu ve şüpheliler N.E. ile M.S"nin ise örgüte dışarıdan yardım ve yataklık ettikleri belirlendi. Örgüt üyelerinin ilçe ve civar köylerdeki kişilere faizle para verdikleri, ödemeyenlere karşı tehdit ve darp girişiminde bulundukları, köylülerin ürünlerine el koyarak senede karşılık tahsilat yaptıkları tespit edildi.

Şüpheliler ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda ise 81 bin 839 TL değerinde 20 değişik kişinin ismine düzenlenmiş senet, 66 adet boş senet, toplam değeri 20 bin 150 TL olan 4 adet çek, 30 bin 710 TL nakit para, bin 333 dolar, komando bıçağı, 1 adet üzerinde kesici ve delici bölümler bulunan baston, 1 adet 43 sayfalık senet defteri, 1 adet kimlik fotokopisi, 1 adet kontrat, 1 adet ses kayıt cihazı, 1 adet ses kaseti, 4 adet cep telefonu ve 4 adet de sim kart ele geçirildi.

Suç işletmek için örgüt kurmak, örgüte üye olmak, tefecilik, zorla senet imzalatmak ve tehdit suçlarına karıştıkları tespit edilen zanlılar, ifadelerinin alınmasının ardından adliyeye sevk edildi. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.