AK Parti kapatılırsa ADP kurulacak

AK Parti"nin kapatılıp-kapatılmaması tartşılırken Başbakan Erdoğan"ın tedbiren kurduracağı partinin ismi açık bir şekilde belli oldu. Yeni partinin kısa adı ADP. Peki açılımı ne?

Anayasa Mahkemesi'nin türban serbestliği getiren değişikliği iptal kararının ardından AKP"nin kapatılıp- kapatılmayacağı tartışmaları yeniden alevlenirken, Başbakan"ın tedbiren çok anlamlı ve mesaj içerikli bir isimle "Tedbir Partisini" kurduracağı öğrenildi.

Siyasi kulislerden alınan istihbari bilgilere göre bu "Tedbir Partisinin" adı da ADP olacak.

Açılmı ise “Adalet ve Demokrasi Partisi ”

BU İSİM MESAJININ SAHBİ KİM

ADP"deki “Adalet” ifadesi hem şu anki AKP"de bulunduğu gibi hemde "Adaletsizliğe" karşı "Adaleti terk etmeyecegiz" mesajı verecek.

"Demokrasi" ifadesi ise özgürlüklerin tırpanlanmsına rağmen "özgürlüklerden" vazgeçilmeyeceği ve mücadelesinin verileceği işareti.

Peki, siyasi kulisler bu ADP işaretini kimden ve nasıl aldılar.

Başbakan"ın özellikle Anayasa Mahkemesi'nin "Türban serbestliği getiren kanun değişikliğini iptal"kararından sonra yaptığı sert çıkışlı konuşmalarının hepsinde dikkat çeken şu iki kelimeyi özellikle kullanmaktaydı.

“Bütün haksızlıklara ve saldırılara rağmen "Adalet ve Demokrasiden" asla vaz geçmeyeceğiz”

Kurt politikacılar Başbakan"ın bu iki ifade üstünde sıkca durmasının işaretini aldılar ve yaptıkları kulislerde de tahminlerine ulaştılar.

Eğer tedbiren parti kurulacaksa ki kurlulması büyük muhtemel, bun adı da "Adalet ve Demokrasi Partisi" yani ADP.